• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Mετά τη βουτιά της Δευτέρας, άνοδος 2% για το WTI – Άλμα 7% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά κινήθηκαν τα  συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τρίτη, ανακάμπτοντας εν μέρει από τη βουτιά της Δευτέρας.

    Οι αγοραστές επανήλθαν την Τρίτη μετά από αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αναμένει ότι ο πόλεμος κατά της Χαμάς θα συνεχιστεί όλο το 2024, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για μετατροπή του σε περιφερειακή κρίση.  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε συζητήσεις με ανώτερους ισραηλινούς ηγέτες την Τρίτη σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα σε σύγκρουση στην περιοχή, σύμφωνα με την Wall Street Journal .

    Την ίδια ώρα που το πιο ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού φυσικού αερίου στο Nymex σημείωνε άλμα 7% για να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου καθώς η κακοκαιρία φέρνει ένα κύμα ψύχους στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τη ζήτηση.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου του West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,47 δολάρια ή 2,1%, για να διαμορφωθεί στα 72,24 δολάρια το βαρέλι στο Nymex. Το συμβόλαιο είχε υποχωρήσει κατά 4% τη Δευτέρα.

    Στο ICE Futures Europe στο Λονδίνο το Brent Μαρτίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε κατά 1,47 δολάρια ή +1,9%, στα 77,59 δολάρια το βαρέλι. Το Brent είχε υποχωρήσει άνω του 3% τη Δευτέρα.

    Πίσω στο Nymex, το αμερικανικό φυσικό αέριο για παράδοση Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 3,19 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 7,1%, τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου.

    Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ θα εκδώσει τα εβδομαδιαία στοιχεία της για τις προμήθειες πετρελαίου στη χώρα. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights αναμένουν η έκθεση να δείξει μείωση κατά 900.000 στην εγχώρια εμπορική προμήθεια αργού, μαζί με αύξηση των αποθεμάτων κατά 4,9 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 3,7 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Αμετάβλητες οι τιμές αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Επιστροφή στο «κόκκινο» μετά την ανάκαμψη της Δευτέρας

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για την ΕΤΕ, διπλάσιες συναλλαγές για τις τράπεζες, πωλητές οι Έλληνες θεσμικοί…



    ΣΧΟΛΙΑ