• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Αμετάβλητες οι τιμές αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    χρυσός


    Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο χρυσός την Τρίτη, με την αγορά να κινείται επιφυλακτικά ενόψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

    Ειδικότερα, η τιμή spot παρέμεινε στα 2.027,71 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο για τον χρυσό, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε οριακά κατά 0,5 δολάρια, στα 2033 δολάρια η ουγγιά, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Αν και ο χρυσός σημείωσε ισχυρή άνοδο μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, η έναρξη του νέου έτους έφερε ισχυρούς δισταγμούς στους επενδυτές, καθώς παραμένουν επιφυλακτικοί γύρω από τις επόμενες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών.

    Αν και η FED στις ΗΠΑ έχει δώσει σήμα για τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων, η αρχή του νέου έτους έφερε ξανά προβληματισμό γύρω από το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από αυτές. Μέχρι σήμερα οι επενδυτές και ελπίζουν πως η FED θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια πρώτη μείωση ήδη από τον ερχόμενο Μάρτιο. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να εξαρτηθεί αρκετά από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και την αγορά εργασίας.

    Ο χρυσός αναμένεται να ευνοηθεί από μια μείωση των αποδόσεων των ομολόγων και μια πτώση του δολαρίου, αν και μια μεγάλη άνοδο στις μετοχές θα μπορούσε να στρέψει ένα μέρος του ενδιαφέροντος από το πολύτιμο μέταλλο.

    Εάν οι traders άρχιζαν πλέον να αναθεωρούν τα στοιχήματα για τη νομισματική πολιτική της FED, θέτοντας ως πιο πιθανό σενάριο μια μείωση των επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος,  τότε ο χρυσός ενδέχεται να επηρεαστεί αρνητικά.

    Έτσι ο χρυσός θα ήθελε να δει την Πέμπτη αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό, προκειμένου να έχει καλύτερες πιθανότητες για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου τιμή, από τις προβλέψεις των αναλυτών για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ,  θα μπορούσε να οδηγήσει τη FED σε διατήρηση επί μακρότερου των επιτοκίων της στα σημερινά τους επίπεδα, ενισχύοντας την πρόσφατη διόρθωση του μετάλλου προς τα κάτω.

    Υπενθυμίζεται πως η τιμή του χρυσού υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κάτω από το βασικό όριο στήριξης, το οποίο τοποθετούταν στα 2.050 με 2.040 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Άδοξο τέλος για την ρομποτική αποστολή της Astrobotic στη Σελήνη

    Μενέντεζ: Για την κυβέρνηση θα ήταν πιο εύκολο να φύγω και να να οριστικοποιηθεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία

    Πετραλιάς: Στρατηγική επιλογή η εισαγωγή του «Ελ Βενιζέλος» στο ΧΑ



    ΣΧΟΛΙΑ