• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με βαριές απώλειες άνω του 1% έκλεισαν WTI και Brent

    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, καθώς η σύντομη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Keystone της Βόρειας Αμερικής δεν κατάφερε να δώσει ώθηση στις τιμές όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

    Μάλιστα, ο διαχειριστής αγωγών TC Energy Corp. επιβεβαίωσε την ακεραιότητα της Keystone, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία ανεστάλη προσωρινά «ως προληπτικό μέτρο» και ότι δεν απελευθερώθηκε αργό.

    Οι περικοπές από τον OPEC+ και οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα έχουν εξισορροπηθεί από την αύξηση της προσφοράς από παραγωγούς εκτός του καρτέλ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αλλά και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας. Άλλωστε, η ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα έχει εισέλθει σε φάση χαμηλής ανάπτυξης, καθώς η χώρα απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα, όπως δήλωσε ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της χώρας.

    Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν στήριξη στην αίσθηση πως οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες σε μείωση επιτοκίων, κάτι που αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη.

    Το West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 92 σεντς, ή -1,17%, για να διαμορφωθεί στα 78,01 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Μαΐου υποχώρησε κατά 88 σεντς ή -1,06%, στα 82,08 δολάρια το βαρέλι.

    Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 2,5% και το Brent κατά 1,8%.

    Διαβάστε επίσης

    Συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα: Άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι

    Σκρέκας: Υπάρχει ενδιαφέρον από τα ΗΑΕ για επενδύσεις στη χώρα μας

    Βορίδης σε ΠΑΣΟΚ για τους νέους όρους για το άρθρο 16: Έχετε γίνει πλήρως αναξιόπιστοι



    ΣΧΟΛΙΑ