• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με συνολικές απώλειες άνω του 1% έκλεισαν οι τιμές των WTI και Brent

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις τιμές του αργού στις ΗΠΑ να κλείνει κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της αγοράς αυξήθηκε ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής ελέγχου του OPEC+ αλλά και την επικείμενη απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα.

    Οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί στην αρχή της ημέρας, ενισχυμένες από τη βελτίωση των προοπτικών ζήτησης λόγω του οικονομικού ανοίγματος της Κίνας και των προσδοκιών ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση» και να αποφύγει μια ύφεση αργότερα φέτος.

    Ωστόσο, το κλείσιμο της ημέρας βρήκε το West Texas Intermediate παράδοσης  Μαρτίου να κλείνει με απώλειες 1,33 δολ., ή -1,6%, για να διαμορφωθεί στα 79,68 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, από το ενδοημερήσιο υψηλό των 82,48 δολαρίων. Σε επίπεδο εβδομάδας, οι τιμές διαμορφώθηκαν κατά 2,4% χαμηλότερα για την εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου.

    Το Brent Μαρτίου υποχώρησε κατά 81 σεντς, ή -0,9%, στα 86,66 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία πτώση 1,1%.  Το συμβόλαιο Απριλίου  υποχώρησε κατά 88 σεντς, ή -1%, στα 86,40 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Άνοδος περίπου 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ