• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος περίπου 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας

    χρυσός


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν απώλειες σε επίπεδο ημέρας, αλλά έκλεισαν με κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ το ασήμι και ο χαλκός σημείωσαν απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας.

    Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν μικρές απώλειες, αφού έφτασαν σε νέο υψηλό εννέα μηνών νωρίτερα την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς τα αποτελέσματα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, δημιούργησαν νέες προσδοκίες στους επενδυτές.

    Μάλιστα, ο χρυσός τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές, επωφελήθηκε από τις απώλειες που σημειώθηκαν στην τιμή του αμερικανικού δολαρίου. Την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου βοήθησαν σαφώς και οι τιμές του δείκτη καταναλωτή στις ΗΠΑ, που για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1%, γεγονός που σηματοδοτεί τη μικρότερη αύξηση σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε μηνών.

    Παράλληλα, οι έμποροι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed στις αρχές του Φεβρουαρίου, ελπίζοντας σε χαμηλότερα επιτόκια.

    Ειδικότερα, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες μικρότερες από 0,1% στα 1.929,40 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο να κλείνει με άνοδο σχεδόν 0,1% σε επίπεδο εβδομάδας. Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το πολύτιμο μέταλλο, σημειώνοντας το μεγαλύτερο χρονικά ρεκόρ κερδών από τον Αύγουστο του 2020.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 40 cents ή -1,7% στα 23,622 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με συνολικές απώλειες -1,3%

    Πτωτικά κινήθηκε και το παλλάδιο Μαρτίου, η τιμή του οποίου έπεσε κατά 64,10 δολάρια, κλείνοντας με απώλειες -3,9% στα 1.599,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες -7,2%.

    Αντίστοιχα κινήθηκε και η πλατίνα παράδοσης Απριλίου, η τιμή της οποίας μειώθηκε κατά 6,20 δολάρια, κλείνοντας με απώλειες -0,6% στα 1.016,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι εβδομαδιαίες απώλειες του μετάλλου έφτασαν το -3%.

    Τέλος, με απώλειες έκλεισε και ο χαλκός. Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 4 cents ή -1,1% στα 4,2225 δολάρια ανά λίβρα, ενώ οι εβδομαδιαίες του απώλειες άγγιξαν το -0,7%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Στο +0,67% ο Stoxx 600 σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ