• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με νέα βουτιά ολοκληρώθηκε η χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με νέες ισχυρές απώλειες ολοκληρώθηκε η χειρότερη εβδομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου.

    Νωρίτερα, πάντως, την Μεγάλη Παρασκευή, οι τιμές είχαν προσπαθήσει να ανακάμψουν βρίσκοντας μια μικρή στήριξη σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ορισμένα μέλη του OPEC+ θα ήταν πρόθυμα να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής και μετά το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

    Ωστόσο, σε γενικότερες γραμμές,  η εικόνα στην εβδομάδα διαμορφώθηκε από την ανησυχία που προκάλεσε η ισχυρή παραγωγή στις ΗΠΑ και τα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης, αλλά και οι συζητήσεις για μια εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

    Το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου υποχώρησε τελικά την Μεγάλη Παρασκευή κατά 84 σεντς ή -1,1%, για να διαμορφωθεί στα 78,11 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες σχεδόν 6,9%.

    Το Brent Ιουλίου μειώθηκε κατά 71 σεντς ή σχεδόν 0,9%, στα 82,96 δολάρια το βαρέλι, με τις συνολικές απώλειες της εβδομάδας να πλησιάζουν το  6%.

    Οι τιμές του Brent και του WTI σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες ποσοστιαίες απώλειες από την εβδομάδα που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Διαβάστε επίσης

    Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ευρώπης

    Νεπάλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατάσσει τη μείωση του αριθμού των αδειών για την ανάβαση στο Έβερεστ

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο 0,59% ο γερμανικός DAX



    ΣΧΟΛΙΑ