• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα της Τετάρτης – Σε αγορά εργασίας και OPEC+ η προσοχή των επενδυτών

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ισχυρές απώλειες ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να επιχειρούν κατοχύρωση των κερδών των δύο τελευταίων εκρηκτικών συνεδριάσεων, την ώρα που μια έκθεση για την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα προκάλεσε προβληματισμό ξανά στην αγορά.

    Ειδικότερα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones υποχωρεί στις 29.932,01 μονάδες με απώλειες -1,27%, ο  S&P 500 κινείται στις 3.728,80 μονάδες με απώλειες -1,64% ενώ ο Nasdaq στις 10.941,59 μονάδες, υποχωρώντας κατά -2,12%.

    Ο Dow Jones είχε καταφέρει τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις να καλύψει ένα έδαφος 1.500 μονάδων, ενώ ο S&P 500 να πραγματοποιήσει το καλύτερο διήμερο σερί του από τον Μάρτιο του 2020, καθώς ένας συνδυασμός short covering με μια προσδοκία για περιορισμό της ακραία επιθετικής πολιτικής της FED μετά τα στοιχεία για επιβράδυνση της οικονομίας και μια μείωση των αποδόσεων των treasuries, είχαν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στην αγορά. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές είχαν σπεύσει να προειδοποιήσουν πως η αντίδραση των πρώτων συνεδριάσεων του Οκτωβρίου είναι απλά μια συνηθισμένη κίνηση σε μια αγορά που βρίσκεται σε έδαφος bear market.

    Σήμερα πάντως το 10ετές ΗΠΑ ενισχύεται κατά περισσότερο από 10 μονάδες βάσης, στο 3,713% αφότου χτες είχε υποχωρήσει κάτω και από το 3,6%

    Την Τετάρτη τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο, οι οποίες ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επανάφεραν τον προβληματισμό στους επενδυτές, καθώς η κατάσταση στην αγορά εργασίας μοιάζει να δίνει ακόμα περιθώρια στη FED για να συνεχίσει τις κινήσεις της. Ασφαλέστερα συμπεράσματα, πάντως, αναμένονται την Παρασκευή, όταν θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για την αγορά εργασίας στο σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο.

    H αγορά είδε επίσης το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4,3% στα 67,4 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021.

    Κατά τ΄άλλα, η αγορά εξακολουθεί να παρακολουθεί τις δηλώσεις αξιωματούχων της FED, ενώ έχει στραμμένη και την προσοχή της στη σημερινές αποφάσεις το OPEC+. O OPEC+ αποφάσισε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα,  απόφαση η οποία αναμένεται να επηρεάσει τις τιμές προς τα πάνω, αλλά και τις μετοχές του κλάδου των πετρελαϊκών.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος συνεχίζει να βρίσκεται και το ζήτημα της εξαγοράς της Twitter, με την μετοχή της εταιρεία να υποχωρεί σήμερα κατά 2%. Νωρίτερα σε ρεπορτάζ του το Reuters είχε αναφέρει πως οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει μετά την επαναπροσέγγιση του Elon Musk.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόφαση έκπληξη ΟΠΕΚ+: Μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια τη μέρα αποφάσισε το καρτέλ

    Χρηματιστήριο: Στάσσης, Στασινόπουλος και Μυλωνάς φρέναραν τον δείκτη



    ΣΧΟΛΙΑ