• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ισχυρά κέρδη 4% σε επίπεδο εβδομάδας, παρά τις απώλειες της Παρασκευής

    πετρελαιοπηγή


    Με συνολικά κέρδη άνω του 3% έκλεισαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, αν και η Παρασκευή έκλεισε με τις τιμές να υποχωρούν ελαφρά.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες  22 σεντς ή -0,3% για να διαμορφωθεί στα 81,04 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 3,9%.

    Το Brent παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 8 σεντς ή -0,1% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί στα 85,34 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 4%.

    Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναθεώρησε την εκτίμησή του για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024, για τέταρτη φορά από τον Νοέμβριο,. Πλέον προβλέπει πως η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα το 2024, μια αύξηση κατά 110.000 βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

    Επιπλέον πρόβλεψε ο οργανισμός προβλέπει πλέον ένα ελαφρύ έλλειμμα προσφοράς για φέτος,  εάν τα μέλη του OPEC+ διατηρήσουν τις περικοπές στην παραγωγή τους.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Στο «κόκκινο» έκλεισε η εβδομάδα – Αναμονή στην αγορά για τις προβλέψεις της επιτροπής FOMC

    Χρυσός: Με νέα πτώση ολοκληρώθηκε η αρνητική εβδομάδα

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκρηξη τζίρου λόγω rebalancing – Άνοδος με πρωταγωνίστριες Sarantis, Cenergy και ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ