ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το αμερικανικό αργό τη Δευτέρα, καθώς παραμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες με πιθανές επιπτώσεις στον εφοδιασμό αλλά και αυτές για την παγκόσμια ζήτηση. Αντίθετα, πτωτική ήταν η συνεδρίαση για το Brent.
Ώθηση στο αμερικανικό WTI έδωσε και η κακοκαιρία που αναμένεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τρίτη.
Έτσι, το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 8 cents ή +0,1% για να διαμορφωθεί στα 76,92 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Ιανουαρίου.
Το Brent του Απριλίου, πάντως, υποχώρησε κατά 19 cents ή -0,2% στα 82 δολ. το βαρέλι.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Πρέπει να προσφέρουμε στους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια – Βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εμπόριο στην Ευρωζώνη: Απώλειες €1 δισ. τον Απρίλιο λόγω ενέργειας – Πώς πέρασε από το πλεόνασμα στο έλλειμμα
- ΑΔΜΗΕ: Ανώτατη τιμή στο book η σημερινή τιμή κλεισίματος, τα σενάρια για το discount
- Olympia Dialogues: Η ανανέωση της Ευρώπης και ο καθοριστικός ρόλος που έχει να διαδραματίσει η Ελλάδα
- Λαγκάρντ για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Θετική εξέλιξη αν επιβεβαιωθεί και ανοίξει το Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.