• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άνοδος για το αμερικανικό αργό με ελπίδες για χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για μια πιθανή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού στην Κίνα μετά και τις μαζικές διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

    Η αγορά είδε επίσης με αισιοδοξία τα στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα της Ασίας, αλλά και την πρώτη, εδώ και μέρες, μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

    Παράλληλα, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την συνεδρίαση του OPEC+ την ερχόμενη Κυριακή, με το Reuters να αναφέρει, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, πως το καρτέλ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή, μετά τη μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον προηγούμενο μήνα.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιανουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 78,20 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου,  υποχώρησε κατά 0,2% στα 83,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Φεβρουαρίου, έκλεισε με άνοδο 0,4% στα 84,25 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ