• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άνοδος 2,8% για Brent χάρη στα νέα για τα αποθέματα στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία επιβεβαίωσαν την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 2,06 δολ. ή +2,7%, κλείνοντας στα 78,29 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 2,21 δολ. ή +2,8%, στα 82,20 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε πτώση κατά 5,9 εκατ. βαρέλια για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 16 Δεκεμβρίου. Η EIA ανέφερε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Commodity Insights ανέμεναν κατά μέσο όρο τα αποθέματα αργού να παρουσιάσουν άνοδο κατά 600.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξάνονται κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποστάγματα μειώνονται κατά 400.000 βαρέλια.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις επιπτώσεις της ζήτησης από τη χαλάρωση των περιορισμών του COVID από την Κίνα.,  Η αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να περιορίζει τη δραστηριότητα βραχυπρόθεσμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Αμετάβλητος ο χρυσός



    ΣΧΟΛΙΑ