• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας οι τιμές, με το βλέμμα στη Ράφα

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά, αν και μακριά από τα υψηλά ημέρας, έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την αγορά να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

    Στο άνοιγμα της Δευτέρας, τα συμβόλαια έφτασαν να κινούνται με κέρδη της τάξης του +1%, στο άκουσμα πως το Ισραήλ κάλεσε αμάχους να απομακρυνθούν από την περιοχή της Ράφας, ένδειξη πως η επιχείρησή του στην πόλη είναι πολύ κοντά να ξεκινήσει. Ωστόσο τα κέρδη περιορίστηκα αισθητά μετά την απόφαση της Χαμάς να αποδεχθεί πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για εκεχειρία.

    Παρά ταύτα, η πρόταση που αποδέχθηκε η Χαμάς κρίθηκε πως δεν ικανοποιεί το Ισραήλ και πως απέχει πολύ από το πλαίσιο που είχαν συμφωνήσει.

    Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου έκλεισε τη Δευτέρα με άνοδο 37 σεντς ή +0,5%, για να διαμορφωθεί στα 78,48 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα πάντως είχε φτάσει μέχρι και τα 79,09 δολάρια.

    Το Brent Ιουλίου ανέβηκε κατά 37 σεντς, ή σχεδόν 0,5%, στα 83,33 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Πέρα από την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, η αγορά είδε την Κυριακή την Aramco να αυξάνει την τιμή για το Arab Light στην Ασία κατά 2,90 δολάρια το βαρέλι πάνω από τον μέσο όρο του Ομάν / Ντουμπάι, από 2 δολάρια το βαρέλι τον Μάιο.

    Οι τιμές για άλλες ελαφρύτερες και βαρύτερες ποιότητες αργού στην Ασία αυξήθηκαν επίσης. Ο παραγωγός πετρελαίου αύξησε επίσης τις τιμές του Ιουνίου για όλες τις ποιότητες για πελάτες στη βορειοδυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, αλλά όχι στις ΗΠΑ.

    Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου «φαίνεται να υποδηλώνει ότι δεν ανησυχεί τόσο» για την αδύναμη ζήτηση πετρελαίου, δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group.

    Διαβάστε επίσης

    Aramco: Αύξησε ξανά τις τιμές πετρελαίου για όλες τις κατηγορίες στην Ασία

    Ισραήλ: Η πρόταση που ενέκρινε η Χαμάς απέχει πολύ από τις απαιτήσεις μας

    ΗΠΑ: Ο Νετανιάχου συμφώνησε να ξανανοίξει το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ



    ΣΧΟΛΙΑ