• Σχόλιο Αγοράς

    Όλο το… χαρτί σήκωσε ο ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο!

    Wall Street


    Όλο το… χαρτί σήκωσε από το Χρηματιστήριο ο ΟΤΕ, μετά τη σούπερ επιτυχημένη έκδοση 7ετούς ομολόγου, με επιτόκιο που θα το ζήλευαν ακόμα και ξένες πολυεθνικές, 0,96%, προκαλώντας ταυτόχρονα ουρά αγοραστών, αφού οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν  ξεπέρασαν τα 2,250 δις. ευρώ. Αυτό όμως, είχε και τίμημά του στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών.

    Οι συναλλαγές, από τα περίπου 70 εκατ. ευρώ χθες, «έπεσαν» στα 43-44 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, με κορυφαίο τα 6,3 εκατ. τεμάχια στην Eurobank, στα 0,825 ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχώρησε 0,69%, στις 861,91 μονάδες, όπου 30 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 69 με πτώση.

    Μεγάλες απώλειες καταγράφηκαν και σήμερα στις τράπεζες  με τα κέρδη που κατέγραψε χθες η Αlpha, να εξανεμίζονται σήμερα με τη μτοχή να χάνει σχεδόν 2,4%, υποχωρώντας στο 1,678 ευρώ. Μεγάλος όγκος και απώλειες βγήκαν τελικά στον Ελλάκτωρα. Η μτοχή υποχώρησε 1,53%, στο 1,93 ευρώ με συναλλαγές 1,1 εκατ. τεμαχίων. Αναμένεται με ενδιαφέρον το conference call της διοίκησης με τους αναλυτές το βράδυ, διότι καθημερινά τις δύο τελευταίες εβδομάδες η μετοχή υποχωρεί και μάλιστα με αυξημένο όγκο.

    Και πάλι απώλειες για την Lamda, με τις φήμες να φουντώνουν ότι επίκειται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την χρηματοδότηση του project στο Ελληνικό. Διακινήθηκαν πάνω από 73 χιλιάδες τεμάχια και η μετοχή υποχώρησε πάνω από 3%, στα 7,86 ευρώ, ενώ βρέθηκε και χαμηλότερα, στα 7,80.

    Αμετάβλητη η μετοχή των ΕΛΠΕ, με νεότερες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν το mononews.gr περί τμηματικής αποχώρησης του Δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Η μετοχή έμεινε στα ίδια, στα 8,57 ευρώ με μόλις 18 χιλιάδες τεμάχια.

    Μικρές οι απώλειες, επίσης, ήταν και για την Motor Oil, που ευνοείται από τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης που της επιτρέπει η άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Η μετοχή υποχώρησε κάτω από 1%, στα 21,32 ευρώ.

    Αν κάτι κράτησε την αγορά από τα χαμηλά των 860 μονάδων ήταν η «επιστράτευση» της μετοχής της Coca Cola, που έκλεισε με άνοδο 1,11%, στα 29,95  ευρώ, και 32.500 τεμάχια.

    Περιορισμός των αρχικών απωλειών για τον ΟΠΑΠ που έχει τα περισσότερα ραντεβού στην παρουσίαση του Χ.Α. στο Λονδίνο, το επόμενο διήμερο.  Από τα χαμηλά των 9,75 ευρώ, η μετοχή υποχώρησε μόλις μισό τοις εκατό, στα 9,90 ευρώ, απέχοντας μόλις 40 σεντς από τα υψηλά έτους.

    Κατά τα άλλα, την επόμενη περίοδο και μέχρις ότου καθίσει η σκόνη από τις νέα εξελίξεις στη Μέση Ανατολή απαιτείται προσοχή, σύμφωνα με τον κ. Τ. Ζαμάνη, υπεύθυνο συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή, ενώ η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

    Στα καλά νέα πάντως που αναμένεται να αποτυπωθούν -ίσως- στις επόμενες συνεδριάσεις είναι ότι οι θεσμοί που βρίσκονται για την τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση στην Ελλάδα, δηλώνουν ευχαριστημένοι και εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός για φέτος θα κλείσει με πλεόνασμα άνω του 4%.



    ΣΧΟΛΙΑ