• Σχόλιο Αγοράς

    Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο – Τι συμβαίνει σε ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Lamda, ΕΥΔΑΠ, Cenergy και Autohellas

    Wall Street


    Κέρδη 3% καταγράφει η ΕΥΔΑΠ που εισρχεται στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση και απώλειες 1,8% η Cenergy που αποχωρεί και «υποβιβάζεται» στην Mid Cap.  Συσσώρευση για την Autohellas που μπαίνει στον προθάλαμο των μετοχών για την μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ενώ εισέρχεται στον Mid Cap, με κινήσεις περί τα 7,20 ευρώ.

    Βear trap τις τελευταίες μέρες η μετοχή της Lamda, η διοίκηση της οποίας όρισε την τιμή για την αύξηση κεφαλαίου στα 6,70 ευρώ, με την μετοχή να υποχωρεί βεβαίως στο άνοιγμα έως τα 7,43 ευρώ, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε στα 7,62 ευρώ. Πλην όμως, οι προοπτικές είναι θετικότατες με τις χρηματιστηριακές να δίνουν τιμή στόχο μεταξύ 9,5 – 12,5 ευρώ.

    Αυτοί, είναι μερικοί από τοιυς λόγους που η εγχώρια κεφαλαιαγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κινείται νευρικά στα επίπεδα των 886 μονάδων και με τις συναλλαγές μετά από δύο ώρες μετά το άνοιγμα να μην έχουν ξεπεράσει καν τα 18 εκατ. ευρώ. Στα όρια των 880 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, με την Εθνική, την Πειραιώς και την  Alpha να εμφανίζουν οριακά θετική μεταβολή και την Eurobank να υποχωρεί. Χθες ήταν ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, ενώ μέχρι τέλος του μήνα πρόκειται να έρθει στη Βουλή το σχέδιο Ηρακλής.

    Πηγές από το ΥΠΟΙΚ, ωστόσο, τονίζουν στο mononews.gr, ότι αναμένουν την εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί ως προς την μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ. Η μετοχή αντιδρά στα 8,68 ευρώ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκδοση του ευρωομολόγου από τον Μυτιληναίο. Η εταιρεία θα αντλήσει μέχρι 500 εκατ. ευρώ και η πρώτη τιμή για το επιτόκιο δόθηκε πάνω από 2,5%. Ο Μυτιληναίος ανακάμπτει την Παρασκευή στα 9,87 ευρώ.

    Κέρδη και για τον ΟΤΕ που ετοιμάζει πλατφόρμα τύπου Netflix. Με την μετοχή στα 13,87 ευρώ, στα 9,95 ενισχύεται ο ΟΠΑΠ πάνω από 1% η άνοδος για την Μότορ Όιλ στα 21,72 ευρώ.

    Η έξοδος από τους δείκτες για την MLS είναι ο λόγος πίεσης της μετοχής κατά 3,4%, στο 1,565 ευρώ.

    Από τις μετοχές που διακινούνται 53 ενισχύονται και 33 υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ