• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο – Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο χρυσός, στο +3,2% το ασήμι

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε μετά από τρεις αρνητικές συνεδριάσεις ο χρυσός, καθώς η μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και του αμερικανικού δολαρίου έδωσαν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού έκλεισε με άνοδο 1,7% στα 1.843,20 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Νοεμβρίου.

    Για μια ακόμα ημέρα το ασήμι συνέχισε το ράλι των τελευταίων ημερών. Έτσι μετά την χθεσινή άνοδο κατά 2,5%, το συμβόλαιο Μαρτίου του ασημιού έκλεισε την Τετάρτη στο +3,2% στα 24,231 δολάρια η ουγγιά.

    Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2% στα 4,47 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου με άνοδο 5% στα 1.028,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με άνοδο 5,5% στα 2.008,40 δολάρια η ουγγιά.

    Ανοδικά κινήθηκαν για μία ακόμα ημέρα και οι τιμές του πετρελαίου. Η αγορά πετρελαίου βρήκε στήριξη στην έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στον αγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν στη νοτιοανατολική Τουρκία οδηγώντας στην προσωρινή διακοπή της ροής, καθώς και στις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας ότι η ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει φέτος τα προ πανδημίας επίπεδα.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο 1,8%  στα 86,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου, το οποίο θα γίνει το προσεχές συμβόλαιο μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, με άνοδο 1,1% στα 85,80 δολάρια το βαρέλί.

    Το συμβόλαιο Μαρτίου του Brent έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 88,44 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ