• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με κέρδη άνω του 1% κινείται ο Dow Jones – Βουτιά για τις κινεζικές εισηγμένες (upd)

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Προσπάθεια ενίσχυσης των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας επιχειρεί η Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας.

    Ειδικότερα, λίγο μετά τη συμπλήρωση 3 ωρών από το άνοιγμα της αγοράς στη Νέα Υόρκη, o Dow Jones  κινείται στις 31.460,29 μονάδες με άνοδο 1,22%, ο S&P 500 στις 3.790,75 μονάδες με κέρδη  1,01% ενώ ο Nasdaq στις 10.910,98 μονάδες με άνοδο 0,47%.

    Η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί αυτή την ώρα στο 4,196% τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά να κινείται πάνω από το 4,3%, προτού η Wall Street Journal αναφέρει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της Federal Reserve ανησυχούν για την υπερβολική αύξηση των επιτοκίων. Η απόδοση του 2ετούς τίτλου κινείται στο 4,4747%.

    Η αστάθεια στην αγορά μετοχών παραμένει, με τις μεταβολές να είναι έντονες καθώς συνεχίζονται οι εταιρικές ανακοινώσεις για το τρίτο τρίμηνο. Αυτή την εβδομάδα,  οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα κέρδη που θα ανακοινώσουν οι μεγάλοι τεχνολογικοί γίγαντες, όπως η Apple, η Alphabet, η Amazon και η Microsoft.

    Η Wall Street θα παρακολουθεί επίσης περισσότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της ΕΚΤ για τη νέα αύξηση των επιτοκίων της, στις 27 Οκτωβρίου. Την ανακοίνωση της ΕΚΤ θα ακολουθήσει στις 2 Νοεμβρίου μια αντίστοιχη κίνηση από την FED, η οποία, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, αναμένεται να είναι της τάξης των 75 μονάδων βάσης. Πάντως, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal, αρκετοί αξιωματούχοι σκέφτονται οι επόμενες κινήσεις να είναι με πιο ήπιες αυξήσεις, καθώς στο επίκεντρο των αποφάσεων θα έρθουν τα στοιχεία για την οικονομία του 2023.

    Σε επίπεδο μετοχών, το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί τη Δευτέρα στην συμπεριφορά των εισηγμένων τεχνολογικών εταιρειών της Κίνας, μετά και την βουτιά του Hang Seng κατά 6,4%, έπειτα από την επανεκλογή του προέδρου Σι στην ηγεσία του κομουνιστικού κόμματος Κίνας. Το iShares China Large-Cap ETF (γνωστό και ως FXI), το οποίο φιλοξενεί μια σειρά από δημοφιλή κινεζικά ονόματα τεχνολογίας που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Alibaba, της Baidu και της JD.com , υποχωρεί κατά 10%, ενώ μόνο η μετοχή της Alibaba υποχωρεί κατά  15%.

    Πτώση σχεδόν 4% σημειώνει και η Tesla, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων έχει μειώσει τις τιμές της στην Κίνα.



    ΣΧΟΛΙΑ