• Σχόλιο Αγοράς

    Με μεικτά πρόσημα οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή

    • NewsRoom
    Πετρελαιοπηγή


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, σημειώνοντας τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες στη διάρκεια ενός μήνα.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) έκλεισαν με μέτρια άνοδο, ενώ το  πετρέλαιο παγκόσμιας αναφοράς Brent υποχώρησε, οδηγώντας τις τιμές και για τις δύο κατηγορίες πετρελαίου σε απώλειες μεγαλύτερες του 8% για την εβδομάδα.

    Η ανησυχία των επενδυτών παραμένει έντονη, καθώς βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο η έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα και ο αντίκτυπος που θα επιφέρει στην παγκόσμια οικονομία.

    Παράλληλα, μέσα σε αυτό το κλίμα, οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν την αυστηρή νομισματική τους πολιτική με στόχο να μειώσουν τα ποσοστά του πληθωρισμού.

    Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 10 cents, κλείνοντας με άνοδο 0,1% στα 73,77 δολάρια ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, με τις αρχικές τιμές του μήνα να καταγράφουν απώλειες 8,1%.

    Στο ICE Futures Europe, οι τιμές του Brent Μαρτίου μειώθηκαν κατά 12 cents, κλείνοντας με απώλειες 0,2% ΄στα 78,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 8,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Πρώτο ράλι για το 2023 με άνοδο 700 μονάδων για τον Dow Jones – Θετικά πρόσημα για την εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ