• Σχόλιο Αγοράς

    Με απώλειες έκλεισε το μήνα το πετρέλαιο – Ξανά κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

    • NewsRoom


    Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο WTI, καθώς βρέθηκε ξανά κάτω από τα 80 δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί πως τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού γράφουν τις πρώτες απώλειες τριμήνου από το 2020, την ώρα που επικρατούν προβληματισμοί για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού» στις διεθνές αγορές.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Νοεμβρίου του πετρελαίου έχασε 1,74 δολάρια ή 2,1% για να καθοριστεί στα 79,49 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το αμερικανικό αργό κατέγραψε απώλειες άνω του 1%, σε επίπεδο μήνα έπεσε σχεδόν 10% και σε επίπεδο τριμήνου υποχώρησε άνω του 20%.

    Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent σημείωσε 0,60% απώλειες για να διαμορφωθεί η τιμή στα 87,96 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, έπεσαν άνω του 1%, σε επίπεδο μήνα άνω του 10% και σε επίπεδο τριμήνου άνω του 20%.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Όπως μετέδωσε το Reuters, τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής που διαθέτουν στις αγορές από 500.000 έως 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

    Η Ρωσία φέρεται να έχει προτείνει τη μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, ώστε να προετοιμαστεί για τον εντοπισμό νέων πελατών ενόψει του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των κυρώσεων στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Εξάλλου, οι κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed)για συνέχιση στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες για ύφεση -στις ΗΠΑ και όχι μόνο-, ρίχνοντας βαριά τη «σκιά» τους στις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου στις αγορές.

    Διαβάστε επίσης

    Με κέρδη έκλεισε ο Σεπτέμβριος – «Αγγίζουν» το 8% οι απώλειες του Stoxx 600 σε μηνιαίο επίπεδο

    Χρηματιστήριο: To comeback στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο ΟΤΕ άλλαξαν την τάση

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στο άνοιγμα – Πτώση 10% για τη μετοχή της Nike



    ΣΧΟΛΙΑ