• Σχόλιο Αγοράς

    Aνοδικό ξέσπασμα, τοπικού χαρακτήρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    Ανοδικό ξέσπασμα του Γενικού Δείκτη και κίνηση πάνω από τις 620 μονάδες, παρατηρείται στο εγχώριο ταμπλό, λίγο μετά τις 1230, το οποίο συνοδεύεται και με μικρή αύξηση του όγκου συναλλαγών. Traders αποδίδουν την κίνηση στα oversold επίπεδα που έχουν βρεθεί οι εγχώριοι τίτλοι.

    Η ευφορία είναι εγχώριου χαρακτήρα, καθώς οι ευρωαγορές τηρούν χαμηλούς τόνους από την αρχή των συναλλαγών. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν νωρίτερα, αισιοδοξία εκφράζεται ως προς την εξεύρεση χρυσής τομής στο θέμα των συντάξεων, που θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνηθέντων με την ενίσχυση εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού.

    Οι πιέσεις στη μετοχή της Motor Oil απορροφήθηκαν και από το -4,37%, η μετοχή κινείται 0,9% χαμηλότερα. Ωστόσο υπάρχει μία μάχη αγοραστών πωλητών ενώ η μετοχή έχει τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα σήμερα.

    Ο τραπεζικός δείκτης από -0,44% ενισχύεται σχεδόν 4%. Η Eurobank ηγείται της ανόδου καταγράφοντας κέρδη άνω του 6%, ακολουθεί η Alpha Bank (+3,69%), η Τρ. Πειραιώς κινείται 2,13% υψηλότερα και η ΕΤΕ (+2,5%).

    Μεγάλη η συμβολή της ΔΕΗ η οποία καταγράφει κέρδη της τάξης του 6%, ο Σαράντης κινείται 4% υψηλότερα Βιοχάλκο (+3,27%), Γεκτέρνα (+2,78%), ΕΛΠΕ (+1,68%) και Μυτιληναίος (+1,46%) μεταξύ άλλων.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στους τίτλους της ΜΙΓ (+1,86%), Ελλάκτωρ (+2,38%) ενώ η Ιntralot βρίσκεται αμετάβλητη στα 0,575 ευρώ.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα ενισχύθηκε και διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ με τα 2,4 εκατ. να έχει διακινηθεί στη Motor Oil.

    Η ενεργοποίηση της spot αγοράς έδωσε μικρή ώθηση και στα ΣΜΕ με την ΕΤΕ, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς να έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 συμβόλαια

     



    ΣΧΟΛΙΑ