• Σχόλιο Αγοράς

    Κόβεται η φόρα στο Χρηματιστήριο

    • Στ. Κ. Χαρίτος
    Στις 188 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος το τρίτο τρίμηνο του 2021


    Πτώση δείχνουν τα συμβόλαια στην Wall Street, ενώ ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να χάνει το ρυθμό του σχεδόν 100 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών στην Λεωφόρο Αθηνών.

    Από τις 859 μονάδες που ήταν και τα υψηλά ημέρας, η αγορά φαίνεται να κατεβάζει ρυθμούς, κινούμενη στην περιοχή των 848 μονάδων και με τζίρο σχετικά χαμηλό, μόλις στα 34 εκατ. ευρώ.

    Η ΔΕΗ γύρισε στο «κόκκινο», υποχωρώντας στα 2,61 ευρώ, ο ΟΛΠ συνεχίζει πτωτικά, στα 23,4 ευρώ, ενώ αρνητικά κινούνται Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Νέα βουτιά για τη μετοχή της Αλουμύλ και σήμερα, στο 1,57 ευρώ με απώλειες σχεδόν 10%.

    Περιορισμός των αρχικών κερδών στις τράπεζες, αν και το ενδιαφέρον περνάει στις γνωστές στηρίξεις της αγοράς για τις δύσκολες μέρες, την Jumbo, την Coca Cola και την Βιοχάλκο.

    Περιορισμός των αρχικών κερδών, επίσης, για τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τα ΕΛΠΕ και την Ελλάκτωρ.

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επενδυτές εστιάζουν στην Moody’s, αφού οι αναφορές της στις τράπεζες συνδέονται με τις εξελίξεις στην ελληνικής οικονομία.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley.

    Κίνηση και μάλιστα ενδιαφέρουσα έχει βγει από το ξεκίνημα της συνεδρίασης στον Μυτιληναίο, που ενισχύεται σχεδόν 2%, στα 10,38 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ