• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην απόφαση της Fed

    • NewsRoom


    Η παγκόσμια οικονομία κρέμεται από τα χείλη του Πάουελ και από την απόφαση της Fed που κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει τα επιτόκια, φρενάροντας και άλλο την αγορά. Με βάση τους παράγοντες αυτούς, οι ευρωαγορές σημείωσαν πολλά κέρδη στην συνεδρίαση της Τρίτης.

    Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 414,37 μονάδες ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στα επίπεδα των 3.649 μονάδων, σημειώνοντας κέρδη 0,88%.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι επενδυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει αύριο και πάλι τα επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης και να δρομολογήσει τον Δεκέμβριο μια μικρότερη αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης.

    Οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της παρά τους φόβους για ύφεση, καθώς βασικός της στόχος είναι να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Ευρωζώνη.

    Πως κινήθηκαν οι δείκτες

    Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 13.333 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος κέρδισε 0,98% και έκλεισε στις 6.328 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε κέρδη 1,35% στις 7.190 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 23.797 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,48% στις 7.994 μονάδες.

    Στο ταμπλό, «άλμα» περί το 38% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής Ocado, στον απόηχο της ανακοίνωσης της συνεργασίας της εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων φρούτων και λαχανικών για την συνεργασία της με τη νοτιοκορεατική Lotte Shopping.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Αυξημένες κατά 11,4% οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στο 8μηνο

    Χρηματιστήριο: Μότορ Όιλ και Τέρνα Ενεργειακή ανάχωμα στους πωλητές – Σε ποια χαρτιά οι πωλητές πήραν το πάνω χέρι και γιατί

    Κέρδη σημείωσε ο χρυσός λόγω υποχώρησης δολαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ