• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη σημείωσε ο χρυσός λόγω υποχώρησης δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed, με την τιμή του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να υποχωρούν, ο χρυσός εμφάνισε αύξηση την Τρίτη, με τις προσδοκίες για αλλαγή στάσης να συνεχίζεται.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου κέρδισε 9 δολάρια ή 0,6% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 1.649,70 δολάρια την ουγγιά.

    Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από το υψηλό μιας εβδομάδας έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τα χρυσά χρυσά φθηνότερα για τους ξένους αγοραστές, με τις χαμηλότερες αποδόσεις του 10ετούς Δημοσίου να παρέχουν επίσης στήριξη στον χρυσό.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλά

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 55 σεντς, ή 2,9%, στα 19,667 δολάρια η ουγγιά.
    • Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,2% στα 950,50 δολάρια η ουγγιά
    • Το παλλάδιο του Δεκεμβρίου κέρδισε 2,5% στα 1.877 δολάρια η ουγγιά.
    • Ο χαλκός Δεκεμβρίου σημείωσε αύξηση 2,9% στα 3,4725 $ η λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ενώ μια ελαφρά μείωση των αποδόσεων παράλληλα με το δολάριο είναι ευεργετική για τις τιμές του χρυσού, το αν η τάση μπορεί να διατηρηθεί εξαρτάται από «το πολυπόθητο σήμα της Fed, η οποία φαίνεται ότι θα αυξηθεί κατά 75 μονάδες βάσης για άλλη μια φορά», δήλωσε ο Craig Erlam. , ανώτερος αναλυτής αγοράς στον ΟΑΝΔΑ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ φαίνεται να συζητά πότε θα στραφεί σε μικρότερες αυξήσεις στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περίπου 21% από τότε που ανέβηκαν πέρα ​​από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τον Μάρτιο, λόγω των ραγδαίων αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed, σημειώνοντας έβδομη συνεχόμενη μηνιαία απώλεια τον Οκτώβριο. Τα υψηλότερα επιτόκια των Η.Π.Α. αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του χρυσού που δεν αποδίδει.

    Υπάρχει επίσης ανανεωμένη διάθεση για κινδύνους στις αγορές και πιθανότατα θα προκαλέσει μια σημαντική άνοδο σε μετοχές και νομίσματα που συνδέονται με την ανάπτυξη, καθώς και στον χρυσό, ο οποίος κινείται σύμφωνα με το ευρύτερο κλίμα κινδύνου, δήλωσε η Daniela Hathorn, αναλύτρια στο Capital.com .

     

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Αυξημένες κατά 11,4% οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στο 8μηνο

    Χρηματιστήριο: Μότορ Όιλ και Τέρνα Ενεργειακή ανάχωμα στους πωλητές – Σε ποια χαρτιά οι πωλητές πήραν το πάνω χέρι και γιατί

    Wall Street: Διστακτική η αγορά ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της FED – Απογοήτευση για τα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ