• ΑΓΟΡΕΣ

    Πιέσεις στη Wall Street από τις Big Tech μετοχές, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Microsoft και Google

    • NewsRoom


    Έχασε τα χθεσινά του κέρδη ο Nasdaq 100, ο τεχνολογικός δείκτης της Wall Street, ο οποίος άνοιξε με απώλειες 2%.

    Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών, Alphabet(Google) και Microsoft, τα οποία παρουσιάστηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά το κλείσιμο της Wall Street απειλούν να οδηγήσουν σε απώλειες 380 δις δολαρίων στις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ήδη μέσα στο 2022, έχουν «χαθεί πάνω από 5,5 τρις από τον τομέα της τεχνολογίας.

    H μητρική της Google δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις και θα περιορίσει τα έξοδα, με τη μετοχή της να ανοίγει με απώλειες άνω του 8%.

    Η Microsoft στα αποτελέσματά της εκτίμησε αδύναμες πωλήσεις για το Azure, απογοητεύοντας τους επενδυτές με απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street άνω του 8%. Η Microsoft σημείωσε την πιο αδύναμη τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεών της τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν τα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο το βράδυ της Τρίτης , μετά το κλείσιμο της Wall Street και η απογοήτευση των επενδυτών χτύπησε σα ντόμινο και τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές.

    Το sell off παρέσυρε και άλλους κολοσσούς όπως την Amazon η οποία άνοιξε με απώλειες 4,3%, τη Meta (facebook) με απώλειες 4,1% και την Pinterest με απώλειες 3,4%.

    Η Apple άνοιξε με απώλειες άνω του 1,2%, η Nvidia με απώλειες άνω του 3%

    Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Τρίτης, πριν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δύο εταιρειών, ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,25%. Συνολικά, μέσα στο 2022, ο Νasdaq έχει χάσει πάνω από  30% της αξίας του.

    Η Meta αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη της την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της Wall Street και ακολουθούν η Amazon και η Apple την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Alphabet: Πτώση στα έσοδα από διαφημίσεις, έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ