• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρές απώλειες για πετρέλαιο, βουτιά 16,5% για το φυσικό αέριο

    αγωγοί φυσικού αερίου

    αγωγοί φυσικού αερίου


    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς η Αμερικανική Γερουσία φέρεται να εξετάζει την επιβολή ομοσπονδιακού φόρου 21% στις πετρελαϊκές εταιρείες, για να πολεμήσει τον πληθωρισμό.

    Είχε προηγηθεί, την περασμένη Πέμπτη, η επίθεση του Τζο Μπάιντεν κατά των πετρελαϊκών εταιρειών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να στρέφεται κυρίως κατά της Exxon Mobid, υποστηρίζοντας πως εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσφοράς για να αυξήσει τα κέρδη της, αντί να επενδύσουν στην παραγωγή.

    Μετά την είδηση για τις συζητήσεις του σχεδίου στη Γερουσία, οι τιμές του πετρελαίου αντέστρεψαν την μέχρι τότε ανοδική τους κίνηση, με το WTI Ιουλίου να κλείνει κατά 1,7% χαμηλότερα, στα 118,93 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Την ίδια ώρα, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε βίαια κατά 16,5% στα 7,189 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Freeport LNG ότι οι εγκαταστάσεις της στο Τέξας δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σύντομα

    Οι εγκαταστάσεις είχαν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη την προηγούμενη εβδομάδα, οδηγώντας έτσι στη δέσμευση ποσοτήτων για την εγχώρια αγορά, μέχρι τουλάχιστον να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Πρόταση στην αμερικανική Γερουσία για πρόσθετο φόρο 21% στα κέρδη των πετρελαϊκών

    Νέες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED



    ΣΧΟΛΙΑ