• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές – Άλμα 2,56% για Nasdaq

    χρηματιστές στη wall street


    Με τις τεχνολογικές μετοχές να σημειώνουν ισχυρές επιδόσεις, η Wall Street ξεκίνησε με σημαντικά κέρδη την εβδομάδα, με τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει με άλμα 296 μονάδων, στην καλύτερη ημέρα του από τον Απρίλιο, και τον S&P 500 να κλείνει κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων580, μόλις 1,5% χαμηλότερα από το ρεκόρ της 2ας Σεπτεμβρίου (3.580,84 μονάδες).

    Οι επενδυτές, αναμένοντας την έκδοση των εταιρικών αποτελεσμάτων, επέστρεψαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους προς τις τεχνολογικές, οι οποίες θεωρούνται πως μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε πιο δύσκολες συνθήκες όπως αυτές της πανδημίας. Τα εταιρικά αποτελέσματα ξεκινούν αυτά των τραπεζών. Η JPMorgan, η Citigroup και η BlackRock θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους για το τρίμηνο την Τρίτη. Τα αποτελέσματα των Wells Fargo, Bank of America και Goldman Sachs αναμένεται την Τετάρτη, ενώ τα αποτελέσματα της Morgan Stanley έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

    Μάλιστα, το θετικό κλίμα δεν επηρεάστηκε ούτε από το νέο αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων γύρω από το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Σαββατοκύριακο απέρριψαν πρόταση ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, η οποία ήταν και η πιο γενναιόδωρη πρόταση, μέχρι σήμερα, από την πλευρά της κυβέρνησης Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί επιμένουν πως το πακέτο βοήθειας θα πρέπει να έχει ύψος 2,2 τρισ. δολάρια. «Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος απέδειξε πολύ καθαρά ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τον πόλεμο κατά του ιού. Αυτή η στάση αντικατοπτρίζεται στην εξαιρετικά ανεπαρκή απάντηση που τελικά λάβαμε από τη διοίκηση το Σάββατο. Μέχρι να επιλυθούν αυτά τα σοβαρά ζητήματα, παραμένουμε σε αδιέξοδο», έγραψε η Νάνσυ Πελόσι σε επιστολή της την Κυριακή.

    Το ενδιαφέρον στράφηκε επίσης στην ακρόαση της υποψήφιας για το Ανώτατο Δικαστήριο Amy Coney Barrett που ξεκίνησε στην Γερουσία τη Δευτέρα, με τους Ρεπουμπλικάνους να προσπαθούν να επιτύχουν μια συντηρητική πλειοψηφία στο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 28.837,52 μονάδες με κέρδη 0,88%, ο  S&P 500 στις 3.534,22 μονάδες με άνοδο 1,64% ενώ ο  Nasdaq στις 11.876,26 μονάδες με κέρδη 2,56%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 6 έκλεισαν με πτώση ενώ αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Merck & Co.. Από τις υπόλοιπες 23, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές της Apple (6,37%) και της Goldman Sachs (3,17%). Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Dow (-1,58%).

    Από τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές η Facebook έκλεισε με άνοδο +4,27%, η  Amazon στο +4,75%, η  Netflix στο +0,07%,  η Alphabet στο +3,58%  και η  Microsoft στο +2,59%.



    ΣΧΟΛΙΑ