• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος για τον χρυσό – Κέρδη 1,6% για το ασήμι

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Τρίτη, επιδιώκοντας να ανακτήσουν τις απώλειές τους από την προηγούμενη ημέρα. Την ίδια ώρα, το δολάριο σταθεροποιήθηκε, μειώνοντας την πίεση στις τιμές για τα πολύτιμα μέταλλα.

    Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού ανέβηκαν μετά από ένα μεγάλο ράλι ανακούφισης στις αγορές μετοχών της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, μετά τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις κινέζων αξιωματούχων για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα και τη μείωση που κατέγραψαν τα κρούσματα Covid-19 μετά από καιρό. Μάλιστα, υπήρξαν εικασίες ότι η αναταραχή στις μεγάλες κινεζικές πόλεις για τους περιορισμούς του COVID μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να χαλαρώσει γρηγορότερα την αυστηρή πολιτική «μηδενικού COVID».

    Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, έκλεισε  με ήπια άνοδο 0,6% στα 1.765 δολάρια ανά ουγγιά, μετά τις χθεσινές απώλειες 0,8%.

    Ο χρυσός έχασε έδαφος τη Δευτέρα, καθώς οι διαμαρτυρίες σε όλη την Κίνα για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της COVID-19 περιόρισαν την ανησυχία των επενδυτών και συνέβαλαν στην άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ. Ένα ισχυρότερο δολάριο είναι αρνητικός παράγοντας για τα εμπορεύματα που διατιμώνται σε αυτό, καθιστώντας τα πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων. Το δολάριο είχε ενισχυθεί επίσης από τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed, οι οποίες έδειχναν ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να σφίγγει επιθετικά τη νομισματική πολιτική.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, με ισχυρή άνοδο 1,6% στα 21,47 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε το ασήμι παράδοσης Μαρτίου.

    Ήπια άνοδο 0,8% σημείωσε η πλατίνα Ιανουαρίου κλείνοντας στα 1.007,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1% στα 1.848 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με ήπια άνοδο 0,7% στα 3.4641 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα για τις ευρωαγορές

    Credit Suisse: Βούλιαξε η μετοχή για πρώτη φορά κάτω από τα 3 φράγκα



    ΣΧΟΛΙΑ