• Σχόλιο Αγοράς

    Η ΕΥΔΑΠ «ξεδιψά» τους αγοραστές, τι συμβαίνει και σήμερα με την Ελλάκτωρ, νέα υψηλά για τη ΔΕΗ

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Στη μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,17% 2,60 είναι στραμμένη, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η προσοχή της αγοράς.

    Ενόψει της αυριανής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας και εν μέσω αρνητικών δημοσιευμάτων, αλλά και φημών για τριβές μεταξύ των βασικών μετόχων, η μετοχή βρέθηκε στα 0,82 ευρώ, που μέχρι στιγμής αποτελούν τα χαμηλά ημέρας, ενώ λίγο νωρίτερα η μετοχή προσπαθούσε να αναπνεύσει υπό τις συνθήκες ασφυξίας όπου την οδηγούν οι πωλητές, funds, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακά γραφεία, στην περιοχή των 0,88 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης έχει υποχωρήσει στα 190,2 εκατ. ευρώ και με όγκο που πλησιάζει τα 958 χιλιάδες τεμάχια. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τον περασμένο μήνα φαινόταν μεγάλη συγκέντρωση στο «χαρτί», με ασυνήθιστα μεγάλους όγκους συναλλαγών, σε καθημερινή βάση πάνω από 600 χιλιάδες τεμάχια, τους οποίους η αγορά απέδιδε σε -ανεπιβεβαίωτες είναι η αλήθεια- πληροφορίες, περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή. Πληροφορίες που, όμως, σε κάθε ευκαιρία διέψευδε η διοίκηση.

    Το ενδιαφέρον ωστόσο στο ταμπλό είναι και σήμερα μικρό και περιορισμένο. Από τις τράπεζες, κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα σημειώνει μόνο η Εθνική. Οι υπόλοιπες κινούνται σε θετικό πεδίο μεν, με περιορισμένα κέρδη δε, κάτω της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

    Σούπερ αντίδραση λόγω μεγεθών από την ΕΥΔΑΠ, υπό την διοίκηση Σαχίνη, που ενισχύεται 4,2%, στα 7,19 ευρώ.

    Στα 4,43 ευρώ ανακάμπτει η ΔΕΗ, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά για φέτος, στέλνοντας την κριτική της αντιπολίτευσης στον κάλαθο των αχρήστων.

    Ενδιαφέρουσα κίνηση από την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,24% 12,30 που αναμένεται να ευνοηθεί και από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού από τις επιχειρήσεις.

    Όλα αυτά, ενώ οι συναλλαγές μετά βίας έπειτα από περίπου τρεις ώρες συναλλαγών ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ