• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπιες απώλειες με φόντο Fed και Μεσανατολικό – Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς Treasury

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή να επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τους επενδυτές.

    Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης Χαμάς – Ισραήλ έχει οδηγήσει τους χρηματιστηριακούς δείκτες στο «κόκκινο», ενώ αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου να υπερβαίνει το 5% για πρώτη φορά από το 2007.

    Και όλα αυτά υπό το πρίσμα της επερχόμενης συνεδρίασης της FOMC της  Fed που θα πραγματοποιηθεί σε εννέα μέρες. Βέβαια είναι ήδη γνωστό ότι μέσα στο 2023, η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση επιτοκίων. Αυτό ωστόσο που απασχολεί πλέον τον επενδυτικό κόσμο είναι οι μελλοντικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής πολιτικής που έχει χαράξει εδώ και αρκετό καιρό.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με απώλειες 0,55% στις 32.944,40 μονάδες, όπως και τα futures του S&P που κινούνται στις 4.200,90 μονάδες.

    Την ίδια ώρα τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 14.472,46 μονάδες με απώλειες 0,61%.

    Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, δεδομένου ότι η άνοδος της απόδοσης του 10ετους κρατικού ομολόγου προκάλεσε ευρύτερες ανησυχίες για να την κατάσταση της οικονομίας.

    Τα «στοιχήματα» για τις επόμενες συνεδριάσεις της Fed

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 98,4% η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 1,6% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,00-5,25%, σημειώνοντας υποχώρηση 25 μονάδων.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 1,2% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,00-5,25%, κατά 74,6% από 5,25-5,50%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 24,2% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Διαβάστε επίσης:
    Κίνα: Προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου εξάπλωσης του πολέμου στη Μ. Ανατολή

    ΔΥΠΑ: Έως αύριο οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

    Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ιστορική η συμφωνία με την Unicredit



    ΣΧΟΛΙΑ