• Διεθνής πολιτική

    Κίνα: Προειδοποιεί εναντίον του κινδύνου εξάπλωσης του πολέμου στη Μ. Ανατολή

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ

    Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ


    Η Κίνα θεωρεί «πολύ σοβαρή» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμά ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς μεγεθύνεται και η προοπτική είναι «ανησυχητική», καθώς οι εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού με γειτονικά κράτη (Λίβανος, Συρία) εντείνονται, τόνισε ο κινέζος ειδικός επιτετραμμένος για τη Μέση Ανατολή, Τζάι Τζουν, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ της Κίνας σήμερα.

    Ο ειδικός επιτετραμμένος Τζάι σημείωσε πως η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους μέσω Ηνωμένων Εθνών και μέσω διμερών διαύλων, προκειμένου να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση.

    Συμπλήρωσε πως η Κίνα είναι διατεθειμένη να κάνει «οτιδήποτε» θα μπορούσε να προωθήσει τον διάλογο, την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για να επιτευχθεί η λύση των δυο κρατών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού – Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε

    Γερμανία: Απειλή για βόμβα στην έδρα του ZDF στο Μάιντς – Εκκενώθηκαν κτίρια

    Έρχονται ριζοσπαστικά Νομοσχέδια με υπογραφή Σκυλακάκη



    ΣΧΟΛΙΑ