• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Νέες απώλειες – Στο -0,12% τα futures του Dow

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με νέες απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Το ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης της σύγκρουσης Χαμάς – Ισραήλ έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές και ειδικότερα μετά από την αναβολή της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ιορδανία.

    Την ίδια ώρα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2023, δημιουργούν νέες απογοητεύσεις και προσδοκίες στον επενδυτικό κλάδο, ενώ η ανοδική πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, φέρνει τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με ήπιες απώλειες 0,11% στις 33.628,20 μονάδες.

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.310,51 μονάδες με οριακές απώλειες 0,09%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται με ήπια άνοδο 0,12% στις 14.926,80 μονάδες.

     

    Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

    Μόλις δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed. Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 91,9%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 8,1% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 59,8% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 37,4% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 2,8% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαμάς-Ισραήλ: TikTok και Meta στο μικροσκόπιο της ΕΕ για διακίνηση παράνομου περιεχομένου

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 23.000 αιτήσεις για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

    Κοριοί: Τι συνέβη στο ξενοδοχείο στη Νέα Μάκρη – Τα βασικά μέτρα προστασίας



    ΣΧΟΛΙΑ