• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Νέες απώλειες με φόντο το Μεσανατολικό

    χρηματιστής της wall street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμένο στις εξελίξεις στο Ισραήλ, αλλά και στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων σημαντικών εταιρειών – οργανισμών.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.997,65 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 4.373,20 με οριακές απώλειες -0,01%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 13.533,75 μονάδες με απώλειες -0,25%.

    Τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο έδειξαν πως παρέμειναν ισχυρές, ανατρέποντας τις προβλέψεις υποχώρησης των αναλυτών.

    Με τις αποδόσεις των ομολόγων να παρουσιάζουν άνοδο, όπως και η τιμή του πετρελαίου, οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι για την κατάσταση στο Ισραήλ και το ενδεχόμενο μίας κλιμάκωσης της σύγκρουσης που θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παγκόσμια οικονομία.

    Πώς κινούνται τα futures

    Όπως δείχνουν τα futures των βασικών δεικτών, οι αγορές θα κινηθούν σε αρνητικό έδαφος στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ειδικότερα τα futures του Dow κινούνται με απώλειες 0,28% στις 33.903,66 μονάδες. Αντίστοιχα, τα futures του S&P κινούνται με απώλειες 0,42% στις 4.354,79 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq στις 15.043,57 μονάδες με απώλειες 0,52%.

    Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

    Μόλις δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed. Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 88,9%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 11,1% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 62,2% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 34,4% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 3,3% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Κέβιν Σπέισι: Χειροκροτήθηκε από το κοινό σε διάλεξη για την «κουλτούρα ακύρωσης»

    Κοριοί: Πώς θα καταλάβεις ότι σε τσίμπησαν

    Γεραπετρίτης: Να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει επίθεση εναντίον αμάχων



    ΣΧΟΛΙΑ