• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπιες απώλειες με φόντο την άνοδο των ομολόγων εν όψει Fed

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με ήπιες απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο περίπου ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Ο επενδυτικός κόσμος πλέον θεωρεί ως δεδομένη την αύξηση των επιτοκίων της Fed, η οποία στην τελευταία της συνεδρίαση τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμα νέα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για την πορεία της νομισματικής της πολιτικής, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

    Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 79,6%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 20,4% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, κατά 62,6% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 33% από 5,50-5,75% , ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 4,4% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Την ίδια ώρα, αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένουν σταθερές, μετά από την αστάθεια που αντιμετώπισαν στην έναρξη του μήνα. Κατά τις τελευταίες ημέρες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2007 και στη συνέχεια υποχώρησε. Οι μετοχές ακολούθησαν παράλληλα πορεία, με τον S&P 500 να σημειώνει πτώση πάνω από 1% την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη κατέγραψε άνοδο 0,8%.

    Τώρα το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με απώλειες 0,28% στις 33.035,60 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.252,28 μονάδες με απώλειες 0,27%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται στις 14.750,13 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,18%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Γιάννους Βοϊτσεχόφκι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

    Κάτω από όριο των 85 δολαρίων έπεσε το πετρέλαιο

    Citigroup: Ξεκινά τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση εδώ και δεκαετίες – Μαζικές απολύσεις στα «σκαριά»;

                                                                                              

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ