• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή του Jackson Hole

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με ήπια άνοδο κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών, με το βλέμμα του επενδυτικού κόσμου να είναι στραμμένο στο Jackson Hole.

    Την περασμένη εβδομάδα, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FOMC της Fed έφεραν νέα αναταραχή στις αγορές, καθώς όπως φαίνεται οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχιση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2022.

    Παράλληλα, δύο από τους αξιωματούχους τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης σταθερών επιτοκίων, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη πραγματική ένδειξη διαφωνίας εντός της Fed εδώ και αρκετό καιρό.

    Ταυτόχρονα, την περασμένη Παρασκευή τα μακροοικονομικά δεδομένα έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, πράγμα που πυροδότησε εκ νέου την ανησυχία των επενδυτών και των αναλυτών, ότι η Fed θα βρει εύφορο έδαφος για να συνεχίσει τη νομισματική πολιτική σύσφιξης. Σε συνάρτηση με την ανησυχία για την οικονομία της Κίνας, οι αγορές έκλεισαν με απώλειες.

    Οι «Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Παγκόσμια Οικονομία» στο επίκεντρο των συζητήσεων του Jackson Hole

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων του  φετινού Jackson Hole θα είναι οι «Διαρθρωτικές Αλλαγές στην Παγκόσμια Οικονομία».

    Όπως ανέφερε το mononews σε προηγούμενο δημοσίευμα, επιφανείς κεντρικοί τραπεζίτες, υπουργοί Οικονομικών, ακαδημαϊκοί και συμμετέχοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στην κοιλάδα Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ για να συζητήσουν τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές τους ανησυχίες, σε μια εκδήλωση η οποία παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τη FED για να ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και να υπαινιχθεί πιθανές αλλαγές στη νομισματική της πολιτική.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Τα futures του Dow κινούνται με άνοδο 0,33% στις 34.616,02 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P σημειώνουν ήπια άνοδο 0,48% στις 4.390,89 μονάδες.

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο κλάδος της Ενέργειας (+0,94%) και τη μεγαλύτερη πτώση ο κλάδος των υπηρεσιών Επικοινωνίας (-0,98%).

    Τέλος, ανοδική είναι και η πορεία των futures του Nasdaq, καθώς καταγράφουν άνοδο 0,60% στις 14.782,35 μονάδες.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Meteo για φωτιές: Άνεμοι πάνω από 70 χλμ την ώρα σε Βοιωτία και Έβρο

    ΤτΕ: Αλμα στις τουριστικές εισπράξεις το α’ εξάμηνο

    Συντάξεις: Πληρωμή κύριων και επικουρικών μηνός Σεπτεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ