ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παραμείνουν δυσμενείς τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, όπως αναφέρει το Meteo.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα πολύ υψηλής ανάλυσης της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στις περιοχές των δασικών πυρκαγιών σε Βοιωτία και Έβρο οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παραμείνουν δυσμενείς τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται στους επόμενους δύο χάρτες (Εικόνες 1 και 2), στις δύο περιοχές θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι/βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 – 6 μποφόρ και ριπές που θα ξεπερνούν τα 70 km/h.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων, θα ευνοείται η εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο του ελέγχου της.


Διαβάστε επίσης:
Αλεξανδρούπολη: Πλησιάζει το δάσος της Δαδιάς η φωτιά, «εγκλωβίστηκαν» Τούρκοι τουρίστες
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι συνήθειες των Gen Ζ και A: Πώς ζουν, πώς σκέφτονται – Από το TikTok στο AI
- Νότης Μηταράκης στο mononews: Δεν έχω τέτοια ψευδαίσθηση ή προσδοκία να μου ζητήσει συγγνώμη το ΠΑΣΟΚ
- Γιώργος Προκοπίου: Ο κορυφαίος εφοπλιστής λειτουργεί ως «παγοθραυστικό» και ανοίγει νέους θαλάσσιους διαδρόμους για την παγκόσμια ναυτιλία
- Τα ελληνικά γενέθλια της Ευγενίας Νιάρχου στην Τήνο, το νέο πλοίο της ΤΕΝ, η Citronne Gallery στον Πόρο, η δωρεά για την Lifeline Hellas, η KAYMAN στην Ελλάδα και το Byzantino Grande Brasserie
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.