ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν που εξαπέλυσαν την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα είχαν περάσει για μικρό χρονικό διάστημα από την Τουρκία, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία, όμως η ριζοσπαστικοποίησή τους δεν συνέβη εκεί, σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η πηγή αυτή, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Οι δράστες, πρόσθεσε, ζούσαν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δύο από τους δράστες έφυγαν από την Τουρκία για τη Μόσχα με την ίδια πτήση, στις 2 Μαρτίου 2024.
Περισσότεροι από 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτήν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Διαβάστε επίσης
Γκουτέρες: «Ασυγχώρητο» αν η απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δεν εφαρμοστεί
Ρωσία: Οι ερευνητές ζητούν την προφυλάκιση άλλων τριών υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η απαγόρευση έφερε… συμφωνία-ρεκόρ με 23,4 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Deal 50 εκατομμυρίων στα ακίνητα για Eurobank – Prodea
- Coca-Cola HBC: Πού στηρίζεται η αύξηση του guidance και το επιθετικό επενδυτικό πρόγραμμα
- Καστέλι: Πέφτουν οι υπογραφές για τα «αυτιά» και τα «μάτια» του νέου αεροδρομίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.