• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Με απώλειες έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι την παραμονή των Χριστουγέννων

    • NewsRoom
    Ευρωαγορές


    Με  αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία λειτούργησαν την παραμονή των Χριστουγέννων.

    Ειδικότερα στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02% στις 7372,1 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε στις 7086,58 μονάδες με απώλειες 0,28%.

    Τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη και Ελβετία παρέμειναν κλειστά. Κλειστή θα παραμείνει την παραμονή των Χριστουγέννων και η Wall Street, ενώ οι αγορές της Ασίας που λειτούργησαν την Παρασκευή ολοκλήρωσαν την ημέρα με μικτά πρόσημα.

    Οι επενδυτές στην Ευρώπη επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να επεξεργαστούν τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών γύρω από την παραλλαγή Όμικρον. Οι τελευταίες έρευνες έδειξαν να επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως η νέα παραλλαγή έχει χαμηλότερη νοσηρότητα σε σχέση με την Δέλτα, όπως και πιο ήπια συμπτώματα.

    Ενθαρρυντικά ήταν επίσης τα νέα για την αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής δόσης των εμβολίων.

    Ωστόσο, η μεγάλη της μεταδοτικότητα είναι αυτή που ανησυχεί τις Αρχές των χωρών, με πολλές από αυτές να προχωρούν σε αυστηροποίηση των μέτρων τους ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα η Ολλανδία προχώρησε σε γενικευμένο Lockdown για την περίοδο.

    Από τα επιχειρηματικά νέα που ξεχώρισαν την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν η ανακοίνωση της βρετανικής HSBC ότι εξαγόρασε τον βραχίονα αμοιβαίων κεφαλαίων της Ινδικής φίρμας L&T Finance Holdings έναντι 425 εκατ. δολαρίων.  Η μετοχή της HSBC έκλεισε με άνοδο 0,91%.

    Διαβάστε επίσης

    Το Bitcoin ξανά στα 51.000 δολάρια, στα υψηλά δύο εβδομάδων – Κέρδη 76% το 2021

    Τουρκία: Ιστορική άνοδος για τη λίρα εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών λόγω των εορτών

    COVID-19: Ο κόσμος ετοιμάζεται για δεύτερα Χριστούγεννα με πανδημία



    ΣΧΟΛΙΑ