• Σχόλιο Αγοράς

    Δεν θέλει να πέσει κάτω από τις 870 μονάδες, νέα υψηλά 52 εβδομάδων για Alpha και Εθνική

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Δεκατρείς ανοδικές συνεδριάσεις από τις 3 Οκτωβρίου σημειώνει ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αφού και σήμερα η “μπίλια” κάθισε στο «πράσινο», στο θετικό πρόσημο, 0,27% πιο ψηλά από χθες, στις 875,73 μονάδες και με τις συναλλαγές λίγο πάνω από τα 62,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,2 εκατ. ευρώ αποτελούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

    Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε πάνω από τα 3 ευρώ και για την ακρίβεια στα 3,09 ευρώ και η Alpha στο 1,88 ευρώ, επίπεδα που και για τις δύο τράπεζες αποτελούν υψηλά 52 εβδομάδων.

    Αντίδραση βγήκε και για την μετοχή της Coca Cola που εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκεται σε κάθοδο, κλείνοντας με κέρδη 1%, στα 27,37 ευρώ.

    Πιέσεις σε ΓΕΚ/Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, πάνω από 1%, απωλειών συνέχεια και για τον Μυτιληναίο, στα 9,65 ευρώ και απώλειες πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ λύγισε η Eurobank, στα 0,89 ευρώ, και αμετάβλητη στα 3,08 ευρώ έμεινε η Πειραιώς.

    Τράπεζες και Mid Caps πάντως, έκαναν την διαφορά την Τετάρτη, αφού και οι δύο δείκτες τερμάτισαν ανοδικά, όπου 45 μετοχές έκλεισαν με πτώση και 53 με άνοδο.

    Τράπεζες και Mid Caps πάντως, έκαναν την διαφορά την Τετάρτη, αφού και οι δύο δείκτες τερμάτισαν ανοδικά, όπου 45 μετοχές έκλεισαν με πτώση και 53 με άνοδο.

    Στα της σημερινής συνεδρίασης δεν περνάει απαρατήρητη η αντίδραση 8,07% στην μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, καθώς έχει μπροστά της το σενάριοι πώλησης του Πόρτο Καρράς. Μονάδα, για την οποία, όπως ακούγεται στην αγορά, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του εγχώριος μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος.

    Αγορές, επίσης, βγήκαν στην Άβαξ, στην οποία άλλαξαν χέρια 178 χιλιάδες κομμάτια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επανέρχεται δυναμικά στα μεγάλα κατασκευαστικά projects.

    Το κλίμα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά μοιάζει ενθαρρυντικό, αφού για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης σταθεροποιείται πάνω από τις 870 μονάδες και μάλιστα με πολύ μικρές συνεδριάσεις. Αμετάβλητη στα 13,60 ευρώ παρέμεινε η μετοχή του ΟΤΕ παρά το γεγονός ότι η S&P αξιολόγησε θετικά το αξιόχρεο του Οργανισμού. Πιθανώς αναμένονται και άλλες θετικές αξιολογήσεις για τις εισηγμένες, περιμένουν οι χρηματιστές.

    Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατεί νευρικότητα και οι τάσεις είναι μικτές παρά τα θετικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών. Επιφυλακτικότητα επικρατεί και με το άνοιγμα της Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed το επόμενο διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ