ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν, σε γενικές γραμμές, μια καλή περίοδος για τα διεθνή χρηματιστήρια και, πρωτίστως, την ιρλανδική αγορά που έκλεισε το τρίμηνο με κέρδη 30,5%. Στην πρώτη τριάδα, όμως, παγκοσμίως βρέθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο, με άνοδο 17,6%.
Αναλυτικότερα, όπως σημειώνει το CNBC, στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 13,1% κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού τριμήνου, κάνοντας την καλύτερη εκκίνησή του, σε επίπεδο χρονιάς, από το 1998.
Ο S&P 500 σημείωσε επίσης τη μεγαλύτερη άνοδό του σε επίπεδο τριμήνου από το 2009.
Αντιστοίχως, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε το τρίμηνο με κέρδη άνω του 11%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε πάνω από 16%.
Η χρηματιστηριακή αγορά, όμως, που υπεραπέδωσε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ήταν η ιρλανδική, με κέρδη 30,5%, ενώ αξιοσημείωτες ήταν και οι επιδόσεις Ελλάδας, Ιταλίας και Καναδά.
Στον αντίποδα, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε κέρδη 5,3%, μένοντας πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες αγορές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς οι τέσσερις τραπεζίτες «κέρδισαν» καταθέσεις 29,6 δισ. ευρώ – Ποιοι οι νικητές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Amber Capital: «Ευκαιρία η Ελλάδα, μακάρι να υπήρχαν κι άλλες μετοχές για να επενδύσουμε»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Autonomous για Τράπεζα Πειραιώς: Το ισχυρό τρίμηνο ανοίγει τον δρόμο για αναβαθμίσεις στόχων και εκτιμήσεων
- Νίκη Κεραμέως: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα για συμπληρωματική σύνταξη»
- Wall Street: Άνοδος στα futures με στήριγμα την Microsoft παρά την ανησυχητική στάση της Fed
- Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Ήρθε η ώρα να δράσουμε ακόμη περισσότερο» – Οι οδηγίες προς τους υπουργούς ενόψει ΔΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.