ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καμιά φορά δεν είναι ότι φαίνεται, αλλά υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που καθοδηγούν την πορεία μιάς μετοχής. Κι αν το deal που έκανε ο Τζόραν Μπογκντάνοβιτς, CEO της Coca-Cola με τις ευλογίες της οικογένειας Δαυίδ που γνωρίζει την Αφρική από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα (δραστηριότητα στη Νιγηρία), είναι πράγματι εντυπωσιακό, η αγορά έχει άλλη άποψη κι αυτό φαίνεται από την εικόνα της μετοχής σήμερα στο ταμπλό.
Πτώση 2,84% για την μετοχή αυτή την ώρα, στα 39,70 ευρώ με 30 χιλιάδες όγκο συναλλαγών μόλις. Οι επενδυτές δεν βλέπουν πέρα από το 2026 που θα έχει ολοκληρωθεί το deal στη Νότιο Αφρική και θα αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο εμφυαλωτή της Coca-Cola παγκοσμίως αποκτώντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε 14 νέες αφρικανικές αγορές.
Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους αναλυτές θα μειωθεί η εξάρτηση των EBITDA από την δραστηριότητα στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη που έχει ακόμα μεγάλη παρουσία, κάτι που της είχε στοιχίσει πριν από τρία χρόνια όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγώντας την μετοχή έως τα 18 ευρώ.
Οι επενδυτές πουλάνε Coca-Cola σήμερα διότι το deal χρηματοδοτείεται με δανεισμό, αλλά οδηγεί σε ελεγχόμενη μόχλευση 1,5 – 2 φορές προς τα EBITDA, ακυρώνεται το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών και αυξάνεται ο αριθμός των μετοχών προκειμένου ο πωλητής να πληρωθεί και με χαρτιά, σχεδόν 5,47% του συνόλου.
Διαβάστε επίσης:
Υποχωρούν οι ευρωαγορές – Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα στην πολυτέλεια, πιέσεις στην Unicredit
ΟΔΔΗΧ: Στο 1,76% υποχώρησε η απόδοση των εντόκων εξαμήνου – Υπερκάλυψη κατά 1,97 φορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Προς επανεξέταση η κατάργηση λογιστικού κανόνα προσαρμογής για τον πληθωρισμό εν μέσω ανησυχιών για τις επιχειρήσεις
- Δένδιας στο Εργοστάσιο Παραγωγής Drones στις Αχαρνές: Δυνατότητα παραγωγής άνω των 1.000 drones τον χρόνο
- Κορκίδης: Έλλειμμα άνω των 80.000 αξιωματικών ικανών στην διαχείριση συστημάτων ΤΝ αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία
- Revoil: Εγκρίθηκε πρόγραμμα για αγορά μέχρι 2,19 εκατ. ιδίων μετοχών
