• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Συνεχίζεται το πτωτικό σερί – Μία ανάσα από το όριο των 1.700 δολαρίων

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν για έκτη συνεχόμενη φορά την Πέμπτη, καθώς η άνοδος του δολαρίου και τα στοιχήματα για πιο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων διέβρωσαν την απήχησή του.

    Ο χρυσός σποτ υποχώρησε τελευταία φορά 0,87% στα 1.695,8 δολάρια, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιουλίου. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου του  χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 1% στα 1.709,30 δολάρια

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Εάν η Fed επιμείνει στην εντολή της για τον πληθωρισμό και διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα και αποφύγει να μειώσει τα επιτόκια ακόμη και σε περίοδο ύφεσης, δεν θα προοιωνιστεί καλά για τον χρυσό», δήλωσε ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities. «Εάν ο χρυσός σπάσει κάτω από το εύρος των 1.675 δολαρίων, αναμένουμε να εμφανιστεί σημαντική πίεση πώλησης».

    Αντικατοπτρίζοντας το κλίμα των επενδυτών, οι συμμετοχές στο SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, υποχώρησαν στις 31.294.673 ουγγιές την Τετάρτη, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. «Ο ισχυρός δείκτης του αμερικανικού δολαρίου, καθώς και οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, είναι όλες πτωτικές δυνάμεις που πιέζουν τις αγορές μετάλλων», έγραψε σε σημείωμα ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

    Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέβηκαν επίσης. Οι επενδυτές έκαναν επίσης απολογισμό στοιχείων που έδειξαν ότι οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν ενώ οι απολύσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο. «Καθώς κοιτάμε το βαρέλι της ύφεσης, οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων είναι ιδιαίτερα ευάλωτες», πρόσθεσε ο Γκάλι. Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ασίας κατρακύλησε τον Αύγουστο, καθώς οι περιορισμοί του μηδενικού CoVID στην Κίνα και οι πιέσεις κόστους συνέχισαν να βλάπτουν τις επιχειρήσεις, έδειξαν έρευνες.

    Διαβάστε επίσης

    Στο 4,22% έφτασε η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

    ΔΥΠΑ: Περίπου 49.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν τον Αύγουστο

    Αγροτικό πετρέλαιο: Πριν τα τέλη Οκτωβρίου οι εγγραφές για όσους δικαιούνται επιστροφή ΕΦΚ



    ΣΧΟΛΙΑ