• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Πτώση κατά 1,3% λόγω ενίσχυσης του δολαρίου

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε μετά την απροσδόκητη άνοδο των τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο που ενίσχυσε τα στοιχήματα για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

    Ο χρυσός του Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση κατά 23,20 δολάρια ή 1,3% για να διαμορφωθεί στα 1.717,40 δολάρια. «Ο χρυσός είναι πιθανό να διατηρήσει το εύρος των 1.690-1700 δολαρίων βραχυπρόθεσμα, με το δολάριο ΗΠΑ απίθανο να σημειώσει νέα υψηλά εκτός και αν υπάρξει ένα πολύ επιθετικό αποτέλεσμα της Fed την επόμενη εβδομάδα. Είναι πιθανό αν και θα περιμένουν και θα δουν ότι η συνάντηση μετά από αυτό θα είναι τον Νοέμβριο», είπε ο Wong.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Ο χρυσός υποχώρησε χαμηλότερα σε υψηλότερο από το αναμενόμενο ΔΤΚ, με 75 μονάδες βάσης να έχουν πλέον επιβεβαιωθεί. Το USD αυξάνεται και μπορεί να συνεχίσει να πιέζει τον χρυσό», δήλωσε ο Tai Wong, ανώτερος έμπορος της Heraeus Precious Metals στη Νέα Υόρκη. Οι μηνιαίες τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο, καθώς η πτώση των τιμών της βενζίνης αντισταθμίστηκε από τα κέρδη στο κόστος των ενοικίων και των τροφίμων. Ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε κατά 1%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

    «Συνολικά, αυτό ουσιαστικά υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη εργασία από την FOMC για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank. Οι αγορές βλέπουν τώρα πιθανότητα 81% για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed στη συνεδρίασή της στις 20-21 Σεπτεμβρίου. Αν και ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, τα αυξανόμενα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού.

    «Μετά από μια άγρια ​​σύντομη συμπίεση του ασημιού, με το 54% της ζήτησης του ασημιού να συνδέεται με την κατασκευή, το ασήμι παραμένει επίσης εξαιρετικά ευαίσθητο στην επιδείνωση της ζήτησης εμπορευμάτων μας», ανέφερε η TD Securities σε σημείωμα.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΝΤ: Επεξεργάζεται σχέδιο βοήθειας των κρατών που πλήττονται από την επισιτιστική κρίση

    Ρωσική πρεσβεία: Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αέριο στην ΕΕ, αν η Ευρώπη το θελήσει

    Μπάιντεν: Χρειάζεται χρόνος για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός



    ΣΧΟΛΙΑ