• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Οριακές απώλειες στα 1.677 δολάρια

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο χρυσός, παρουσιάζοντας μία πολύ μικρή μείωση στην τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σε συνάρτηση με την ισχυροποίηση του δολαρίου επηρέασαν το πολύτιμο μέταλλο, καθώς αυξάνεται η  πιθανότητα η Fed να επιμείνει στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

    Πάντως, η αντίδραση της Wall Street μετά το πρώτο σοκ, έδωσε ανάσα και στην αγορά του χρυσού, καθώς είδε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποχωρούν ελαφρά μέσα στην ημέρα.

    Σε αυτό το οικονομικό κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης του Δεκεμβρίου για τον χρυσό διαμορφώθηκε στα 1.677 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας οριακή πτώση 50 σεντ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 2 σεντς, ή 0,1%, στα 18,918 δολάρια ανά ουγγιά.
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 19,20 $ ή 0,9%, στα 2.117,20 $ ανά ουγγιά
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας για παράδοση Ιανουαρίου αυξήθηκαν 15,40 $ ή σχεδόν 1,8%, στα 896,40 $ ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού Δεκεμβρίου πρόσθεσαν 2 σεντς, ή σχεδόν 0,5%, στα 3,4405 $ ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο 0,1% τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 8,2% μετά από άνοδο 8,3% τον Αύγουστο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η Fed θα πρέπει να είναι πιο επιθετική στην καταπολέμηση του πληθωρισμού αυξάνοντας τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό, πιέζοντας τον χρυσό, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Μετά τα δεδομένα, οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν. Τα υψηλότερα επιτόκια και οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει. Η πιθανότητα αύξησης των βασικών επιτοκίων της FED κατά 75 μονάδες βάσης στην επερχόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 1-2 Νοεμβρίου παραμένουν ισχυρότατες, ενώ αυξημένες παρουσιάζονται πλέον και οι πιθανότητες για μια αύξηση της τάξης του 1%.

    Αξιωματούχοι της Fed, που επαναλαμβάνουν την επιθετικά επιθετική στάση τους, έχουν κρατήσει την αγορά νευρική λόγω του φόβου οι αυξήσεις αυτές να οδηγήσουν σε  ύφεση τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως, όπως επισημαίνει σε σημείωμα του ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals. «Η σημερινή έκθεση για τον ΔΤΚ υποδηλώνει ότι η Fed έχει δίκιο όσον αφορά την πεποίθησή της ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να μην είναι υπό έλεγχο», προσθέτει.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Κλείσιμο με κέρδη με ώθηση από το comeback της Wall Street

    Υποχώρησε κάτω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

    Wall Street: Εντυπωσιακό ενδοσυνεδριακό comeback – Από τις απώλειες 500 μονάδων, στο +1% ο Dow Jones!



    ΣΧΟΛΙΑ