• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Εντυπωσιακό ενδοσυνεδριακό comeback – Από τις απώλειες 500 μονάδων, στο +2% ο Dow Jones! (upd)

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μια εντυπωσιακή ενδοσυνεδριακή αντίδραση, η Wall Street επιχειρεί να αφήσει πίσω της την ανησυχία που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο, με τον Dow Jones να καταφέρνει να μαζέψει τις αρχικές απώλειες 500 μονάδων και να επιστρέφει σε θετικό έδαφος.

    Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 30.015,95 μονάδες με άνοδο 805 μονάδων ή 2,76%. Ο S&P 500 κινείται στις 3.663,25 μονάδες με άνοδο 2,41% ενώ ο Nasdaq στις 10.625,04 μονάδες με κέρδη 2%

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετους αμερικανικού κρατικού ομολόγου κινείται στο 3,94% ενώ αυτή του 2ετούς τίτλου στο 4,48%.

    Νωρίτερα, στο άνοιγμα της Wall Street, οι  μετοχές είχαν υποχωρήσει σε χαμηλά ημέρα, με τον Nasdaq να υποχωρεί έως το 3% και τον S&P 500 να κινείται με απώλειες άνω του 2%. Ο πανικός είχε έρθει μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου, ο οποίος ήταν υψηλότερος από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% για τον μήνα, περισσότερο από την εκτίμηση 0,3% του Dow Jones. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 8,2%.

    Η έκθεση έδειξε πως ο πληθωρισμός παραμένει ένα επίμονο πρόβλημα, παρά τις μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα. Κάτι που δίνει περιθώριο στη FED να συνεχίσει την επιθετική της πολιτική. Η έκθεση του ΔΤΚ, άλλωστε, έρχεται μια μέρα αφότου ο δείκτης τιμών παραγωγού, ένας άλλος δείκτης πληθωρισμού, αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά και μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED για τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου, τα οποία έδειξαν πως  η κεντρική τράπεζα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να δει τον πληθωρισμό να υποχωρεί . Ωστόσο, ένα σχόλιο έκανε ορισμένους να πιστεύουν ότι η Fed θα μπορούσε αντ ’αυτού να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων, αν όχι να τις ανατρέψει, εάν συνεχιστεί η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

    Την Παρασκευή, πάντως η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών (JPMorgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citigroup), ενώ θα έχει στραμμένη την προσοχή της και στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Τρικλοποδιά μέσω Wall, τα πάνω – κάτω στην Eurobank, στο +3% η ΕΥΔΑΠ

    Οριακή επιβράδυνση στο 8,2% για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ-Απογοήτευση στις αγορές από τα νέα στοιχεία



    ΣΧΟΛΙΑ