• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες 0,3% στα 1.843,90 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τρίτη, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με το κίτρινο μέταλλο να μειώνει τα κέρδη του από έτος σε έτος.

    Εν αναμονή της αυριανής δημοσίευσης των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Μαρτίου 2023, όπου μεταξύ άλλων οι αξιωματούχοι θα αναφερθούν και στις προβλέψεις τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Ταυτόχρονα, οι απώλειες στις τιμές του χρυσού οφείλονται και στην άνοδο της τιμής του αμερικανικού δολαρίου αλλά και των ομολόγων και στην αρνητική εικόνα που επικρατεί στη χρηματαγορά των ΗΠΑ μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου και προβλέψεις για το 2023 των εταιρειών λιανικής πώλησης Home Depot και Walmarτ, που προβλημάτισαν την αγορά.

    Ωστόσο, οι δεν παύουν ποτέ να ελπίζουν σε μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική με βάση τα νέα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν ανά περιόδους.

    Οι τιμές του χρυσού παράδοσης Απριλίου έκλεισαν με απώλειες 0,3% στα 1.843,90 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του να είναι σχεδόν 0,1% υψηλότερα για το έτος.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με κέρδη 0,4% στα 21,795 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,1% στα 1.524 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με κέρδη 1,5% στα 935,20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,5% στα 4,2115 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη FED – Στο -0,19% ο Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ