• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,5% στα 1.982,80 δολάρια ανά ουγγιά, σε υψηλό 11 μηνών

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, φτάνοντας στο υψηλότερό του επίπεδο σε περίπου 11 μήνες.

    Η ανασφάλεια στον τραπεζικό κλάδο, που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της First Republic Bank στις ΗΠΑ, αλλά και της Credit Suisse στην Ευρώπη, οδήγησαν τους traders στις πιο ασφαλείς επιλογές, που δεν είναι άλλες από τα πολύτιμα μέταλλα.

    Επηρεασμένες από την αναστάτωση που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο και εν αναμονή της επόμενης συνεδρίασης της Fed, στο πρώτο κρίσιμο meeting, όπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας, οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων οδηγήθηκαν σε άνοδο.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,5% στα 1.982,80 δολάρια ανά ουγγιά, την υψηλότερη τιμή του πιο ενεργού του συμβολαίου από τις 18 Απριλίου του 2022. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η τιμή του κίτρινου μετάλλου για πρώτη φορά έφτασε στα 2.014, 90 δολάρια, το πιο υψηλό της επίπεδο από τις 10 Μαρτίου, ως απόρροια του θρίλερ της εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 22,646 δολάρια ανά ουγγιά, το πιο υψηλό του επίπεδο σε περίοδο έξι εβδομάδων.

    Η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1,7% στα 997,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1.400,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 3,915 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:
    Σε ανοδικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά την εξαγορά της Credit Suisse – Στο +0,98% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ