• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος στα 1.728 δολάρια η ουγγιά μετά την απότομη υποχώρηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 0,5% για να διαμορφωθεί στα 1.728,60 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 0,4%. Αυτή ήταν η πρώτη θετική εβδομάδα μετά από τρεις αρνητικές.

    H απότομη υποχώρηση του δολαρίου έδωσε στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, ενώ ενεργοποιήθηκαν και κάποια short covers καθώς προχωρούσαμε προς το Σαββατοκύριακο.

    Γενικότερα, πάντως, η αγορά του χρυσού συνεχίζει να παρουσιάζει μια αργή αλλά σταθερή υποχώρηση. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για τον Αύγουστο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα στοιχεία θα προηγηθούν της απόφασης της FED για τη νέα άνοδο των βασικών της επιτοκίων στις 21 Σεπτεμβρίου, με τον Τζερόμ Πάουελ να έχει ξεκαθαρίσει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει τη σύσφιξη για όσο χρειαστεί.

    «Εάν οι τιμές καταναλωτή είναι υψηλότερες από το αναμενόμενο, ο χρυσός μπορεί να δει την πίεση των πωλητών να στοχεύει προς την περιοχή των 1.680 δολαρίων η ουγγιά»,ανέφερε ο  Edward Moya, ανώτερος αναλυτής του OANDA, ενώ και μια απότομη επιβράδυνση με τις πιέσεις τιμών θα μπορούσε μόνο να δώσει μόνο μια μέτρια ώθηση.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,8% στα 18,767 δολάρια η Ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 5%.

    Το Παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,4% στα 2.177,60 δολάρια η ουγγιά (άνοδος 7,5% την εβδομάδα), ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 876,90 δολάρια η ουγγιά (άνοδος 7,2% η εβδομάδα).

    Ο χαλκός Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,2% στα 3,568 δολάρια η λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 4,5%.

    Διαβάστε επίσης:

    Στουρνάρας: Αναμένεται αύξηση 40% στις τιμές του φυσικού αερίου μεταξύ 2022 και 2023



    ΣΧΟΛΙΑ