• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Ανάκαμψη 1%- Επέστρεψε στα 1.727,80 δολάρια

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός ανέβηκε την Τετάρτη καθώς οι κυνηγοί ευκαιριών εκμεταλλεύτηκαν τις πρόσφατες απώλειες, αν και το ισχυρό δολάριο και οι προοπτικές επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων κυριάρχησαν στο κλίμα.

    Ο Χρυσός του Δεκεμβρίου ανέβηκε κατά 14,90 δολάρια ή 0,9% και έφτασε στα 1.727,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε νέα κορύφωση 20 ετών, καθιστώντας τον χρυσό στην τιμή του δολαρίου λιγότερο ελκυστικό για τους ξένους αγοραστές.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Είναι ένας συνδυασμός κάπως ασφαλούς καταφυγίου και αγοράς με πτώση μαζί με τους αντίθετους ανέμους από ένα ισχυρότερο δολάριο και μια επιθετική Fed που φαίνεται δεσμευμένη να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures. «Ο χρυσός πρόσφατα λειτούργησε ως περιουσιακό στοιχείο κινδύνου παρά ως ασφαλές καταφύγιο. Οπότε πραγματικά το ερώτημα είναι πότε θα δούμε τον χρυσό να αποκτήσει περισσότερο έναν ασφαλή ρόλο, καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τις οικονομίες να επιβραδύνονται λόγω αυτών των αυξανόμενων πολιτικών αύξησης των επιτοκίων».

    Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι ο κλάδος των υπηρεσιών των ΗΠΑ ενισχύθηκε απροσδόκητα τον περασμένο μήνα, παρέχοντας πυρομαχικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να προσφέρει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην προσεχή συνεδρίαση πολιτικής της. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να πραγματοποιήσει μια τζαμπατική αύξηση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης κατά 75 μονάδες βάσης την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μικρή πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

    Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού που δεν αποδίδει. Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 350 δολάρια από τότε που ανέβηκαν πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά τον Μάρτιο. Οι τιμές του χρυσού αναμένεται να κατευθυνθούν περαιτέρω χαμηλότερα εάν σπάσει κάτω από τα 1.700 δολάρια, δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index, προσθέτοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι απίθανα «μέχρι να αλλάξει κάτι θεμελιωδώς».

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ