• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ξαφνικά, αγοραστές στις τράπεζες!

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Αντίδραση πάνω από 1% και κίνηση στις 887 μονάδες για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τη στιγμή που για δεύτερη μέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν, με τον Dax να ενισχύεται 1,5%, στις 15.600 μονάδες, 1,7% το Παρίσι (CAC) και πάνω από 1% το Λονδίνο (FTSE).

    Η αντίδραση αυτή τροφοδοτείται μετά την εκρηκτική άνοδο στη Wall, πάνω από 1,8% για τον Dow, καθώς οι εκτιμήσεις των αγορών είναι ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι περισσότερο μεταδοτική, αλλά όχι θανατηφόρα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να επικρατήσει της «Δέλτα», σημαίνοντας ενδεχομένως και το τέλος της πανδημίας.

    Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι επενδυτές, παίρνοντας ξεκάθαρα σήματα από τις ξένες αγορές, φαίνεται να στρέφονται εκ νέου στην αγορά των μετοχών. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές, αφού δεν δόθηκε καμία δυνατότητα στη χθεσινή συνεδρίασης αποτίμησης των ενθαρρυντικών στοιχείων για το ΑΕΠ, τα θετικά σχόλια του ΔΝΤ για τη χώρα μας, τα διπλάσια έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, όπως οι Γούρνες στην Κρήτη και το άλμα της χώρας στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

    Ο γενικός δείκτης δείχνει διάθεση να σκαρφαλώσει στην περιοχή των 890 μονάδων, ερχόμενος πιο κοντά στα επίπεδα των 900 μονάδων. Το ερώτημα πλέον είναι από ποια αφετηρία θα εκκινήσει χρηματιστηριακά η νέα χρονιά, για την οποία προεξοφλείται selloff, έπειτα από δύο χρόνια κούρσας των αγορών με επίτευξη ιστορικών κλεισιμάτων.

    Το ενδιαφέρον περνάει στις τράπεζες, όπου η Πειραιώς ενισχύεται πάνω από 2%, στο 1,33 ευρώ, η Alpha Bank 2,1%, στο 1,06, 2,2% η ΕΤΕ, στα 2,78 ευρώ, και 1,65% η Eurobank, πάνω από τα 0,92 ευρώ. Προκαλεί απορία γιατί χθες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΑΕΠ που αυξήθηκε στο γ’ 3μηνο 13,4%, οι τράπεζες δεν ακολούθησαν, με τις ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26 και Alpha Bank να κλείνουν στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα…

    Κατά τα άλλα, αντίδραση 1,7% βγαίνει στην Τιτάν, που μένει να φανεί αν θα την κρατήσει ως το τέλος. Κέρδη 1,8% για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, πάνω από τα 15,11 ευρώ επιστρέφει με φόρα ο Μυτιληναίος και κέρδη πάνω από 1,4%, στα 13,44 ευρώ αναρριχάται η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02 και στα 9,89 ευρώ η ΓΕΚ Τέρνα.

    Στα 28,81 ευρώ και άνοδος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα για την Coca Cola, με άνοδο 1,5%, αλλά χωρίς όγκο. Χθες η μετοχή ανέβηκε με όγκο συναλλαγών μόλις 8 χιλιάδων τεμαχίων…

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ