• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας για Alpha και ETE, στο +7% η Reds με… 11.000 τεμάχια – Κράτησαν τον δείκτη Coca Cola, Jumbo και OTE

    Χρηματιστήριο: Κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας για Alpha και ETE, στο +7% η Reds με… 11.000 τεμάχια - Κράτησαν τον δείκτη Coca Cola, Jumbo και OTE

    Αν. Δαυίδ (Coca Cola HBC) – Απ. Βακάκης (Jumbo) – M. Τσαμάζ (ΟΤΕ) – Γ. Κωνσταντινίδης (REDS)


    Coca Cola, Jumbo και ΟΤΕ απέτρεψαν κλείσιμο της αγοράς σε χαμηλότερα επίπεδα, διατηρώντας σε τούτη τη συγκυρία, ζωντανή την επιστροφή προς τη ζώνη των 900 μονάδων.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,10%, στις 578,34 μονάδες. Μία συνεδρίαση που από την έναρξή της κινήθηκε σε χαμηλό εύρος διακύμανσης, αφού ο γενικός δείκτης με το ζόρι έφτασε στις 884 μονάδες.

    Χαμηλών επιδόσεων οι τράπεζες, παρά τις θετικές συστάσεις από την Wood, η οποία μιλάει σε έκθεσή της για «πάρτι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών (;) και είναι να αναρωτιέται κανείς πότε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο…

    Τα στοιχεία για το ΑΕΠ άκρως ενθαρρυντικά με την αύξηση στο γ’ τρίμηνο να ξεπερνάει το 13,4% σε ετήσια βάση, πάνω από 9% στο 9μηνο και σχεδόν 3% μεταξύ τρίτου και δευτέρου τριμήνου. Όλα δείχνουν ότι η οικονομία μπαίνει στο ρυθμό της ανάκαμψης με τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού να ποστάρει στο twitter διάγραμμα για ανάπτυξη τύπου V στην Ελλάδα, καλύπτοντας μάλιστα το χαμένο έδαφος από το 2019.

    Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η παραχώρηση του Μικρού Ελληνικού, Γούρνες Κρήτης στη Reds με τίμημα διπλάσιο , περί τα 40 εκατ. ευρώ από το αρχικώς προτεινόμενο, δείχνει το ενδιαφέρον για επενδύσεις και οικιστική ανάπτυξη.

    Όλα αυτά πάντως, δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τους αγοραστές σε τοποθετήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραδέρνει μεταξύ αδράνειας και φθοράς. Ίσως το επόμενο νέο που έχουν υπόψη τους τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, να έρθει στις 16 Δεκεμβρίου από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και το τι θα πράξει με τις επαναγορές των ομολόγων. Προς το παρόν την υγειονομική επικαιρότητα καθορίζει η μετάλλαξη Όμικρον, για την οποία όμως, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μπορεί να είναι μεταδοτική, αλλά όχι και θανατηφόρα.

    Στα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα οδηγήθηκε η Alpha, στο 1,03 ευρώ και πτώση πάνω από 2% με 4,1 εκατ. τεμάχια, αλλά στο τέλος βγήκαν εντολές αγορών. Πτώση 1,3% για την ΕΤΕ, στα 2,726 ευρώ, που σημαίνει, επίσης, κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας.

    Πτώση 0,25 για την Eurobank, στα 90 λεπτά και θετικό πρόσημο για την Πειραιώς, στο 1,30 ευρώ με μικρό όγκο, 813 χιλιάδων τεμαχίων.

    Η Coca Cola έκλεισε με άνοδο, αλλά πολύ μικρό όγκο συναλλαγών, λίγο πάνω από 8 χιλιάδες κομμάτια.

    Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,3%. Κέρδη πάνω από 1% για την ΕΥΔΑΠ, στα 7,58 ευρώ, ενώ το Jumbo ενισχύθηκε 2%, στα 12,74 ευρώ, στα 14,90 ευρώ σκαρφάλωσε ο Μυτιληναίος με 88 χιλιάδες κομμάτια και στα 15,50 ο ΟΤΕ με 602 χιλιάδες κομμάτια.

    Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν σε… 48,45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, που σημαίνει ότι ο καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε κάτω και από τα 30 εκατ. ευρώ!

    Κέρδη πάνω από 7% για την Reds, στα 2,29 ευρώ με μόλις 11.726 τεμάχια.

    Κλείσιμο στα 13,52 ευρώ για τον Τιτάνα που κατέγραψε απώλειες και πάλι, στα 13,52 ευρώ όταν η τιμή στόχος για τη μετοχή μέχρι προσφάτως δίδοντας πάνω από τα 20 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ