Στις 1825 μονάδες σκαρφαλώνει ο γενικός δείκτης με την +1,26%, την Άλφα 0,8%, την Eurobank 0,56% και την Πειραιώς 0,59%. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ξεχωρίζει κάποια μετοχή.

Μικρές οι διακυμάνσεις στα βασικά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με ενδιαφέρον στοίχημα το γύρισμα της ΔΕΗ σε θετικό πεδίο. Πάνω από 2 ευρώ η Άβαξ, στα 19,75 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πάνω από 1,1% η μετοχή της Coca Cola, αμετάβλητος στα 44,02 ευρώ ο Μυτιληναίος, που ξεκίνησε με οριακές απώλειες. Περιορισμός της πτώσης στην Aegean σήμερα, σε 0,17%.

1

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων και βιομηχανίας κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Για σήμερα δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό στις αγορές μιας και αυτές θα επικεντρωθούν στην συνεδρίαση της FED αλλά κυρίως στην ομιλία του Πάουελ το βράδυ, παρατηρεί η Depolas Investments.

Ενδεχομένως να ειπωθεί κάτι περισσότερο συγκεκριμένο σχετικά με την πορεία του βασικού επιτοκίου στις ΗΠΑ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού Μαΐου στην Ευρωζώνη, ενώ στις ΗΠΑ αναμένουμε στοιχεία από την αγορά εργασίας και κατοικίας. Στο εσωτερικό, ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την ΑΜΚ της Ideal Holdings. Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσίευσε αποτελέσματα η Πλαστικά Θράκης αποτελέσματα και αναμένεται σημαντική μείωση των EBITDA.

Αρκετές γενικές συνελεύσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα, μεταξύ αυτών της Motor Oil, της AVE, της Ικτίνος, της Βογιατζόγλου κ.α.

Την Παρασκευή θα γίνει το rebalancing των δεικτών FTSE Russell και οι αλλαγές στους δείκτες FTSE με κυριότερη την είσοδος της Τράπεζας Κύπρου στον FTSE 25 στη θέση της Ελλάκτωρ.

 

Διαβάστε επίσης 

Γιάννης Βαρδινογιάννης (Motor Oil): Θα επεκταθούμε και σε νέους τομείς

Πλαστικά Θράκης: Αυξημένα κέρδη στα € 96,4 εκατ. για το α’ τρίμηνο – Μειωμένα κατά 23,7% τα EBITDA

Fed: «Φρένο» στη μείωση επιτοκίων – Πότε αναμένεται η επόμενη κίνηση